Öğrenci Kariyeri Banner

Günlük Tutmanız İçin 3 Neden

Günlük Tutmanız İçin 3 Neden

Günlük tutmanın anılarınızı saklamanın bir yolu olmasının yanında ruh ve zihin sağlığına iyi gelen bir  aktivite olduğunu biliyor muydunuz? Günlük tutarak istediğiniz anıları kayıt altına alırken ruh sağlığınızı da iyileştirebilirsiniz.

1.Karamsarlıktan Uzaklaşmanızı Kolaylaştrır

Bazı anlarda çok enerjik, motiveyizdir, her şeyi yapabileceğimizi düşünür, her şeyi yapabilecek gücü kendimizde bulur bir an önce harekete geçmek isteriz. Özellikle bu enerjik anlarımızı günlüğümüze kayıt etmek önemli. Çünkü bazı anlar da vardır ki hiçbir şey yapmak istemez, yeniliklere kapalı oluruz. Hatta yerine getirmemiz gereken sorumluluklarımızı gerçekleştirecek gücü bile kendimizde bulamayız. İşte bu gibi karamsarlıkla dolduğumuz zamanlarda, geçmişte bir şeyler için ne kadar istekli olduğumuzu görmek, amaçlarımızı hatırlamak için günlüğümüze yazdıklarımız bizler için bir hatırlatıcı olur ve yeniden ayağa kalkmak kolaylaşır.

günlük tutmanın faydaları

2.Duygularımızı Rahat İfade Etmemizi Sağlar

Bazen ne hissettiğimizi kendimiz de bilemeyiz, adlandıramayız. Bazen karmaşık şeyler hisseder, bunların üstesinde durmayız. Ancak duyguların ifade edilmesi hem ruh sağlığı hem de beden ve zihin sağlığı için önemlidir. Duygularımızı başkalarına ifade etmekten çekiniyor, yargılanacağımızı düşünüyorsak veya araya hiçbir filtre koymadan kendimizi ifade etmek istiyorsak, bunları günlüğümüzle paylaşmak, şüphesiz ki bize iyi gelecek ve kendimizi anlamamızı sağlayacaktır.

duyguları ifade etmek

3.İyileşme Sürecinize Yardımcıdır

Hepimizin dert edindiği şeyler, yaşadığı olumsuz yaşantılar veya her an akla gelmeye çok hevesli olumsuz duyguları olabilir. Bunlarla baş etmek giderek zorlaşabilir. Ancak olumsuz düşüncelerimizi, neden böyle hissettiğimizi, bu durumla nasıl baş edebileceğinizi düşünmek ve bunları yazıya dökmek iyileştirir. Bunun için günlüğünüzle bütün sırlarınızı paylaşmanızda fayda var.

günlük tutmak

Özgün İçerik


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.