Öğrenci Kariyeri Banner

Güne Motive Başlamak İçin 5 İpucu!

Güne Motive Başlamak İçin 5 İpucu!

Zihnimizi yeni bir gün ya da haftaya hazırlamak sabah ritüellerini uygulamakla başlar. Sabah ritüelleri bizi gün içinde yapacağımız işlere karşı hazır hale getirir ve motive eder.

1- Kendinize Zaman Tanıyın

Sabah kişisel bakıma önem vermek ve evden çıkarken aynaya baktığınızda kendinizi iyi hissetmek tüm gün motivasyon ve öz güveninizin yüksek kalmasına yardımcı olur. 

2- Telkinde Bulunun

Düşüncelerimizin onları gözümüzde canlandırdığımızda gerçeğe dönüşme ihtimali çok daha fazla. Telkinler ise burada devreye giriyor ve bize yardımcı oluyor. Zihnimizi sakinleştirmeye yardım eden telkinler, beynimizin yapısını da yeniden şekillendirerek düşüncelerimizi güçlendiriyor. Hayalini kurduğunuz ya da sizi motive eden cümleleri yazabilir ve ilham alabilirsiniz.

3- Kahve Yerine Çay İçin

Pek çoğumuz uyanmak ve enerji bulmak için sabah sert bir kahve içerek güne başlıyoruz. Kahve uyarıcı bir etkiye sahip olsa da her bünye için iyi gelmiyor. Kahve yerine kan dolaşımınızı hızlandırıcak çayları tercih edebilirsiniz.

4- Lezzetli Bir Kahvaltı Yapın

Beslenme uzmanı Adelle Davis “bir kral gibi kahvaltı yapın, bir prens gibi öğle yemeği yiyin ve bir yoksul gibi akşam yemeği yiyin” diyerek kahvaltıyı güçlü ve besleyici yapmanın önemini eğlenceli bir şekilde vurgulamıştır. Araştırmalara göre kahvaltı yapmanın gün içinde ihtiyacımız olan enerji seviyesi için belirleyici olduğu söyleniyor.

5- Meditasyon

Günün karmaşasına başlamadan önce bir an durup nefes almak ve sakinlik içinde zihinninizi rahatlatmak size iyi gelecektir. Sabahları sadece 10 dakika ayrılarak yapılan meditasyon çalışmasının pozitif etkiler yarattığı ve bu etkinin tüm gün hissedildiği biliniyor. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.