Öğrenci Kariyeri Banner

University4Society@METU, 5 Mayıs'ta Başlıyor!

University4Society@METU, 5 Mayıs'ta Başlıyor!

University4Society@METU Nedir ?

Katılımcılarının, alanında uzman mentorlar sayesinde iş fikirlerini geliştirirken farklı bakış açıları kazanabilecekleri ve jüriler tarafından fikirlerinin değerlendirileceği interaktif bir platform olan University4Society@METU; yazılımcı, tasarımcı ve iş geliştiricileri bir araya getirerek toplumun günlük hayatta karşılaştığı problemlere 48 saat içinde teknoloji tabanlı, inovatif çözümler bulmayı amaçlayan bir girişimcilik maratonudur.

Bu sene 5-6-7 Mayıs tarihlerinde yüz yüze ve Söğütözü metrosuna 5 dakika yürüme mesafesindeki Paragon Tower'da bulunan Plaza Cubes'ta gerçekleşecektir.

Etkinliğe Kimler Katılabilir?

  • Yazılımcı; ortaya çıkan projenin teknolojik alt yapısını sağlayan kişidir. Ekipteki görevi, ortaya çıkacak projenin son halini bir uygulama, web sitesi ya da bir program vasıtasıyla en iyi şekilde kullanıcıya ulaştırmaktır.
  • İş geliştirici; projesinin bulunduğu pazarı takip eden, yeni pazarlar arayabilen, hedef kitlesini belirleyip çözüm odaklı çalışmalar yürüterek proje geliştiren kişidir.İş geliştiricinin, ekip içerisinde iş planının ve gelir modelinin hazırlanması, rakip ve eşdeğer firmaların araştırılması, potansiyel partnerlerin belirlenmesi ve pazarlama planının hazırlanması gibi görevleri vardır.
  • Tasarımcı; problemi analiz edip en kullanışlı, yenilikçi ve basit çözümü bulan kişidir. Ekipteki görevi, projelerin tasarlanması ve geliştirilmesi sürecinde, projenin nasıl göründüğü, nasıl çalıştığı ve ne amaçladığı gibi konularda çalışmalar yürütmektir.
  • University4Society için herhangi bir bölüm veya yaş kısıtlaması yoktur. Eğer kendinizi tasarımcı, iş geliştirici veya yazılımcı olarak tanımlıyorsanız ve girişimcilik dünyasına adım atmaya hazırsanız University4Society tam size göre! Etkinliğe hem bireysel olarak hem de takımınızla beraber katılabilirsiniz. Etkinliğe katılmak için bir ekibe veya fikre sahip olmanıza gerek yoktur.

Etkinlik Süresince Neler Yapılacak ?

48 saat sürecek ve yüz yüze gerçekleşecek olan girişimcilik maratonunda fikir sunumları, bu sunumlardan sonra oluşacak ekibinizle birlikte projelerinizi geliştirebileceğiniz ekip çalışma saatleri; bu süreçte yönünüzü belirlemenize yardımcı olacak iş modeli, kanvas, tasarımsal düşünce ve etkili sunum eğitimleri, alanında uzman mentorlarla görüşmeler ve jüri sunumları yer alacaktır.

‘’Hayallerini gerçekleştirmek için sadece bir hafta sonunu ayırabilir misin?’’ mottosuyla yola çıktıkları University4Society@METU etkinliği için başvurular açılmıştır ve başvurular 4 Mayıs tarihine kadar devam etmektedir. University4Society 2023 Bootcamp başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz ve daha fazla bilgi almak için Instagram veya web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Instagram: www.instagram.com/uni4society_metu/
Web sitesi: university4society.com/
Başvuru formu: forms.gle/z1f2W2o9zszHcsid9


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.