Öğrenci Kariyeri Banner

Güne İyi Başlamak İçin Yapmanız Gerekenler!

Güne İyi Başlamak İçin Yapmanız Gerekenler!

İş, okul, sorumluluklar, ev, kahvaltı derken güne başlamak hiç de kolay olmuyor. Kimi zaman yataktan kalkmak istemiyoruz kimi zamansa dakikalarca boş boş etrafa bakınıyoruz. Böyle durumlarda mutlu ve zinde hissetmenize yardımcı olacak önerileri sizler için derledik.

Uyku Düzeni Çok Önemli!

Sağlam bir gece uykusu çekmeniz sabahları uykunuzu almanızı sağlayacaktır. Bunun için iyi bir yatağı masraf olarak görmek yerine her güne daha keyifli başlayacağınız bir araç olarak görün ve iyi bir yatak seçimi yapın. 6-9 saat arasındaki bir uyku hem REM evresi denen uykunun en önemli evresini tamamlamanızı hem de kendinizi dinç hissetmenize yardımcı olacaktır.

 

Gün Işığı Odanıza Girsin!

Yatağınızı pencereden gün ışığı alabilecek şekilde bir yere koyarsanız sabahları güneş sizi uyandıracaktır. Gün ışığını gördüğünüz anda vücut ve beyin tepki verecek ve uyanmak için gerekli hamleleri yapacaktır.

Yataktan Kalkmadan Önce Egzersiz Yapın!

Uyurken vücutta kan akışı ve hareket kabiliyeti yavaşlar. Sabah uyandığınızda kol, bilek, ayak ve bel bölgelerinizi yatakta hareket ettirerek kan akışını normal seviyesine getirebilirsiniz.

Keyifli Bir Sabah Şarkısı Seçin!

Sabah uyandığınızda size keyif verecek, dinlemekten mutluluk duyduğunuz bir şarkıyı seçerek güne başlangıç yapabilirsiniz.

Yatakta Sosyal Medyayı Kontrol Etmeyi Bırakın!

Çoğu insan uyandığında sosyal medya hesaplarını kontrol eder. Ancak bunu yatakta yapmanız sizi tembelleştirir.

Kahvaltı Öğününü Önemseyin!

Sabahları güzel ve keyifli bir kahvaltı yapmak günün daha iyi geçmesini sağlayacaktır. Bir şeyler atıştırıp çıkmak yerine düzenli bir şekilde hareket ederek keyifli bir kahvaltı yapmanız gün içerisindeki stresinizin azalmasına yardımcı olacaktır. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.