Öğrenci Kariyeri Banner

Guinness Rekorlar Kitabına Adını Yazdıran 10 İlginç İnsan!

Guinness Rekorlar Kitabına Adını Yazdıran 10 İlginç İnsan!

Guinness Rekorlar Kitabı, her yıl basılan ve hem insanlar tarafından kırılan hem de doğanın ilginç yönlerinin neden olduğu dünya rekorlarını barındıran bir kitabıdır. Dünya üzerinde bu kitaba girmeyi başarmış pek çok ilginç olay ve insan vardır. Aralarında en ilginçlerini sizler için derledik.

Guinness Rekorlar Kitabına Adını Yazdıran 10 İlginç İnsan!

1. Dünyanın En Uzun Bacaklı Kadını 

1971 Rusya doğumlu olan Svetlana Pankratova, 132 cm bacaklarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Eski bir basketbolcu olan Svetlana 195 cm boyunda ve ayakkabı numarası 46'dır.

2.Dünyanın En Uzun Burunlu Adamı

 1949 Artvin doğumlu olan Mehmet Özyürek, 2010 yılının mart ayında yapılan ölçümlere göre 8,8 cm'lik burnu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

3. Dünyanın En Uzun Dilli Kadını 

Adrianne Lewis, 10 cm uzunluğundaki diliyle Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer almıştır.

4. Dünyanın En Uzun Tırnaklı Adamı 

Shridhar Chillal'nin en uzun tırnağı 2 metre uzunluğundadır. 1952 yılından beri uzattığı tırnakların toplam uzunluğu ise 9 metrenin üzerindedir.

5. Dünyanın En Uzun Boylu İnsanı

1982 yılında Mardin'de doğan Sultan Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı'na göre yeryüzünün en uzun boylu insanıdır. 2,47m ile bu rekorun sahibidir.  Ayrıca 36,5 cm'lik elleriyle dünyanın en büyük ellerine, 60 numara ayaklarıyla dünyanın en büyük ayaklarına sahip olan insandır.

6. Dünyanın En Uzun Sakallı Erkeği

Hindistanlı rekortmen Sarwan Singh'in sakalı 2008'de  2.33 cm'di. Bu ölçüyle dünyanın en uzun sakallı adamı ünvanına sahip oldu.

7. Dünyanın En Kısa Adamı

Nepalli Chandra Bahadur Dangi, 26 Şubat 2012 tarihli incelemeye göre dünyanın en küçük insanı rekorunu elinde tutmaktadır.  Sadece 54,6 cm olan Chandra 14,50 kg'dır 

8. Dünyanın Vücudunda En Çok Dövme Bulunan Kadını

İngiliz asıllı Isobel Varley, 25 Nisan 2009 tarihinde vücudunda yapılan ölçümlere göre %93 oranda dövmeye sahip olarak bu alandaki kadınlar rekorunun sahibi olmuştur.

9. Dünyanın En Geniş Ağızlı İnsanı 

Afrikalı rekortmen Francisko Domingo Joaquim, ağızını tam 17 cm açabilmesiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

10. Dünyanın En Uzun Sakallı Kadını

Rekoru elinde tutan Vivian Wheeler'in sakalı 28 cm'dr. 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.