Öğrenci Kariyeri Banner

Google Yanlışlıkla Para Dağıttı!

Google Yanlışlıkla Para Dağıttı!

Teknoloji devi Google'ın, kullanıcılarına yanlışlıkla para dağıttığı ortaya çıktı. İşin enteresan kısmı şirket, parayı çeken kullanıcılardan iade alınmayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz gün ilginç bir olay yaşandığı ortaya çıktı. Google Pay ödeme hizmetinin kullanıcıları, görünürde hiçbir neden olmaksızın hesaplarına para yatırıldığını gördü.

Bazı kullanıcıların hesabına birkaç dolar gelirken, bazılarında bu rakam 1000 dolar civarındaydı. Kullanıcılara gelen bildirimler de bu ödemelerin Google Pay havale sistemini test etmeleri karşılığında verilen ödüller olduğu belirtiliyordu.

Parayı Çekenlerden İade Alınmayacak!

Ayrıca şirketin bu ödülleri aslında kendi ürün geliştiricilerine göndermek istediği de ortaya çıktı. Google çalışanları kendi geliştirdikleri uygulamaları genellikle piyasaya sürülmeden önce bir test aşamasından geçiriyor. Şirket de bu ödül paralarını teste katılan çalışanlarına göndermek istiyordu.

Fakat ödül paraları bir hata sonucu sıradan kullanıcılara da gönderildi. Teknoloji muhabiri Mishaal Rahman da yanlışlıkla para gönderilen kullanıcılar arasındaydı.

Muhabir, Twitter hesabından paylaştığı bir gönderide, "Uhhh, Google Pay şu anda kullanıcılara rastgele ücretsiz para dağıtıyor gibi görünüyor" dedi

Şirket, yanlış ödemelerin ardından kullanıcılarına durumu açıklayan e-postalar gönderdi. Google'ın bu e-postaları göndermeden önce bazı kullanıcılara yapılan ödemeleri iptal edebildiği de belirtildi. Ancak, bazı kullanıcıların hesaplarına gelen paraları hata fark edilene kadar çektiği fark edildi.

Şirket yetkilileri bu kullanıcılardan para iadesi alınmayacağını açıkladı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.