Öğrenci Kariyeri Banner

Erasmus İle Gidebileceğiniz En Ucuz Ülkeler!

Erasmus İle Gidebileceğiniz En Ucuz Ülkeler!

Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi ve sportif gibi alanlarda kişilerin kendilerini geliştirmeleri için gerçekleştirilen bir program olan Erasmus, aslında üniversite, yüksek lisans öğrencileri ve öğretim görevlilerinin eğitimlerine yurt dışındaki bir üniversitede devam etmeleri için harika bir fırsat sunuyor.

Yurt dışında erasmus yapmak için çok büyük bütçeler gerekmiyor. Ancak, erasmus için tercih edeceğiniz ülke de oldukça önemlidir. Bu noktada hem iyi bir eğitim alabileceğiniz hem de diğerlerine göre daha ucuz olan ülkeleri sizler için derledik.

İşte Erasmus İle Gidebileceğiniz En Ucuz Ülkeler:

1- Portekiz

Eğlenceli ve sıcak bir ülke olan Portekiz, öğrenci bütçesi açısından daha rahat bir Erasmus ülkesidir. Avrupa Kıtası’nın en batısındaki ülkedir ve aynı zamanda Avrupa’nın en ucuz başkenti olan Lizbon öğrenciler arasında oldukça popülerdir.

2- Macaristan

Kendi para birimi olan Macaristan, Avrupa para sistemine dahil olmaması sebebiyle diğer Avrupa ülkelerinden daha hesaplıdır. Başkenti Budapeşte, kendine has dokusu ile ve Türk etkileriyle öğrenciler tarafından rağbet gösterilen bir Erasmus şehridir.

3- Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti'nde öğrencilere oldukça değer verilmektedir. Tiyatro, müzikal, ulaşım ve müzeler gibi kültürel aktiviteler öğrenciler için indirimli imkanlar bulunmaktadır. Öğrenci kartı yardımıyla indirim alınabiliyor ve bilgi edinirken gezip görmek için Erasmus süresince ücretsiz turlar kullanılabilmektedir. 

Yurt dışında eğitim hakkında merak ettiğiniz birçok konuda, 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Orbis'in web sitesini ziyaret ederek dilerseniz online olarak dilerseniz de yüz yüze danışmanlık alabilirsiniz.

4- Almanya

Almanya özellikle orta gelirli aileler için vazgeçilmez bir yurt dışı eğitim seçeneğidir. Ülkedeki birçok üniversite konaklama sorununu yurtlarda barınma olanakları olduğu için çözmektedir. Yurtlar dışında apart, otel veya ev gibi farklı seçeneklerde bulunmaktadır.

5- Polonya

Polonya, Erasmus öğrenci hareketliliği bakımından en yoğun ülkedir. Gidilebilecek en ucuz ülkeler arasında yer aldığı için Erasmus ile gitmek öğrenciler için çok uygundur. 

6- Belçika

Belçika'da alınan eğitim, diğer Erasmus ülkelerinde olduğu gibi öğrencilere farklı bir bakış açısı ile kendi alanlarında uzmanlaşmalarını sağlamaktadır. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.