Öğrenci Kariyeri Banner

Google Haritalar'dan Yeni Gizlilik Güncellemesi!

Google Haritalar'dan Yeni Gizlilik Güncellemesi!

Google Haritalar gizlilik güncellemesini yeniledi. Yeni gizlilik güncellemesi sayesinde, kullanıcılarına uygulamadaki bilgilerin kontrol etmeleri için yeni yollar sunacak. Geçmişteki aramalrı ve fotoğrafları tek seferde silmenizi sağlayacak.

Google Haritalar yeni gizlilik güncellemesi birçok kolaylık ile geliyor!

Öncelikle uygulama, geçmişte ziyaret ettiğiniz yerleri, oraya gittiğiniz tarihi ve ziyaret ettiğiniz süreyi görebileceğiniz son etkinliklerinizi tek br merkezi konumda toplamaya başlayacak. Böylelikle arama geçmişinizi tek bir yerde bulabileceksiniz. Hatta aramalarınızi yol tariflerinizi ve paylaşımlarınızı aynı merkezde silebileceksiniz.

Google'ın haberine göre olan işlemleri tek tek veya tek seferde tamamını silebileceksiniz. Neler atılacağını bildiren bir pencere ekranda açılacaktır. Bir konum hakkında yaptığınız fotoğrafları, incelemeleri, geri bildirim raporlarını, kayıtlı listeleri hatta daha fazlasını yeni güncellemeyle birlikte görebileceksiniz.

Google Haritalar’daki mavi noktaya dokunduğunuzda artık zaman çizelgesi ve konum geçmişi özellikleri için bir ayarlar menüsü açılacak. Böylelikle bu menüye girdiğinizde her iki aracın açık olup olmadığını ve uygulamanın cihazınızın konumuna erişimi olup olmadığını gözlemleyeceksiniz. Zaman çizelgesi, gittiğiniz tüm yerlerin kaydını tutmak için konum geçmişinden elde edilen verileri kullanır. Silme aracı ve mavi nokta menüsü önümüzdeki haftalarda Android ve İOS telefonlarda kullanıma sunulmaya başlayacak .

 

Başka bir güncelleme ise insanların zaman çizelgesi kayıtlarını Google'ın bulutunda bırakmak yerine doğrudan cihazlarına kaydetmelerine imkan sağlayacak. Fakat bu özellik gelecek yıla kadar çıkmayacak.

İz bırakmak istemiyorsanız bilgilerinizin bir kısmını veya tamamını bir kerede silebilirsiniz. Bunun tersine, kullanıcılar verilerini istedikleri zaman şirket sunucularına yedekleyebilirler. Ayrıca şirket her şeyi şifreleyecek. Bu sayede Google dahil hiçkimse, bunlara göz atamayacak.

Google konum geçmişinde küçük bir değişiklik daha yaptı. Otomatik silme işlevini artık 18 ay yerine 3 aya ayarladı. Daha uzun bir süreye geri dönmek isterseniz varsayılan ayarlarını değiştirebilirsiniz. 

Kaynak 


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.