Öğrenci Kariyeri Banner

Google Haritalar’a 4 Yeni Özellik!

Google Haritalar’a 4 Yeni Özellik!

Google Haritalar, şirketin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya bakacak olursak resmen evrim geçirecek. Uygulama, bu yıl içinde pek çok önemli özelliğe kavuşacak. Gelin hep beraber bu özellikler neymiş onlara bir göz atalım.

1. Artırılmış Gerçeklikle Bir Mekân İçinde Yön Tarifi Alabileceğiz

artırılmış gerçeklik

'Live View' ismiyle yayınlanacak olan bu özellik, uygulamada sokaklarda kullandığımız artırılmış gerçeklikle yol tarifi alma özelliğini iç mekânlara taşıyacak. Muhteşem bir GPS sinyali olmamasına rağmen tam olarak nerede olduğunuzu belirleyebilecek olan uygulama, örneğin içinde bulunduğunuz bir alışveriş merkezinde kameranızdan size yol gösterecek. Özellik, şu anda ABD'nin seçili şehirlerindeki AVM'lerde kullanılabilir durumdayken önümüzdeki aylarda yavaş yavaş dünyaya açılmaya başlayacak.

2. Hava Durumu ve Hava Kalitesi Gösterilecek

hava durumu ve hava kalitesi

Bulunduğunuz veya yöneldiğiniz bölgedeki hava durumunu ve kalitesini öğrenmek istiyorsanız Google Haritalar, artık bunu da yapabilecek. Bu sayede sürüş yaparken kötü hava koşullarından kaçınabilecek, alerji sahibiyseniz kalitesiz havanın olduğu yerlerden uzaklaşabileceksiniz. Bu özellik, önümüzdeki aylarda tüm dünyadaki Android ve iOS kullanıcıları için kullanılabilir olacak.

3. Çevre Dostu Sürüş Rotası

çevre dostu sürüş rotası

Google, uygulamaya bir de karbondioksitin en az üretileceği rotaları da sürücülere göstermeye başlayacak. Bu yılın ilerleyen zamanlarında yayınlanacak olan özelliğin yanı sıra ayrıca düşük emisyon bölgeleri de haritalarda gösterilecek. Özellik, ilk etapta Almanya, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık'ta haziran ayında yayınlanacak ve zaman geçtikçe daha fazla ülke eklenecek.

4. Google Haritalar'a 3 Boyutlu Katman Eklenecek

3 boyutlu katman

Uygulamanın kazanacağı en büyük özelliklerden birisi olan bu özellik, haritayı tam anlamıyla gerçeğe çevirecek. Özellik, gerçek dünyaya yakınlığıyla övülen Microsoft Flight Simulator'de de kullanılan fotogrametri teknolojisiyle mümkün olacak. Haritada yer alan tüm detaylar, otomatik olarak Google tarafından oluşturulacak ve gösterilecek. Bu özelliğin ne zaman yayınlanacağıysa henüz açıklanmadı.

 

KAYNAK


Rezzan Açıkgöz

İçerik Yazarı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.