Öğrenci Kariyeri Banner

Google'dan Yazılımcıları İşsiz Bırakacak Yapay Zeka!

Google'dan Yazılımcıları İşsiz Bırakacak Yapay Zeka!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara göre Google, kendi kendine kod yazabilecek bir yapay zeka üzerinde çalışmalara başladı. Üstelik bu yapay zeka hem yazılımcıları işinden edebilir hem de insanlığı kaosa sürükleyebilir.

Günümüzde yapay zekanın ne kadar geliştiği ve yaşamımızı ne kadar etkilediğine yönelik gelişmeleri takip ediyoruz. Bu yapay zekâlardan sadece DALL-E ve Wordcraft insanların işini ellerinden alabilecek gibi duruyor. Ancak içlerinden biri var ki, günümüzün en popüler ve önemli mesleklerinden olan yazılımcılığın sonunu getirebilir.

Uzmanlara Göre Son Derece Tehlikeli!

Google, üst şirketi Alphabet tarafından geliştirilen gizemli bir yapay zeka üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu açıklamanın ardından analistler, “Pitchfork” isimli bu yapay zekanın kod yazması için geliştirildiği iddialarında bulundular. Bazı Google çalışanları ise bu iddiaları doğruladı.

Google Labs tarafından geliştirilen bu yapay zeka iddialara göre şu anda kendi kendine kod yazabilmesi ve sorunlu kodlarını düzeltebilmesi için eğitiliyor. Bazı Google çalışanları tarafından sızdırıldığı iddia edilen dokümanlara göre araştırmacılar, yapay zekaya kademeli olarak bazı kodlar yazdırıp hatalı kodları düzelttiriyor ve makine öğrenimi ile yapay zekanın kusursuz kodlar yazmasını amaçlıyor.

Bazı yapay zekâ uzmanlarına göre bu durum oldukça tehlikeli, çünkü yapay zeka gerek duyduğu takdirde kendi kodlarını yeniden yazarak kendi sınırlarını kırabilir, kendi kopyalarını yaratabilir ya da dünyadaki tüm elektronik cihazları etkileyebilecek tespit edilemeyen “mükemmel virüsü” hazırlayabilir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.