Öğrenci Kariyeri Banner

Google Chrome, Yıllardır Beklenen Özelliği Sonunda Getiriyor!

Google Chrome, Yıllardır Beklenen Özelliği Sonunda Getiriyor!

Google Chrome'un test kanalına kısmi çeviri özelliği eklendi. Bu özellik, birkaç dokunuş ile bir internet sayfasındaki yalnızca bir kelimenin veya bir cümlenin çevrilmesine olanak sağlıyor. 

Google Chrome, yakın bir zamanda yepyeni bir özelliğe sahip olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir sayfanın tamamını çevirmek yerine yalnızca bir bölümünü çevirebilecek. Google'ın Translate hizmeti ile daha fazla enterge olan Chrome, kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Şimdilik Yalnızca İki Dil Arasında Çeviri Yapılabiliyor

Google Chrome'un yeni özelliklerin test edilmesini sağlanan "Canary" sürümünde tespit edilen özellik, oldukça basit bir kullanıma sahip olacak. Kullanıcılar, bu özellik ile sadece bir kelimeyi veya bir cümleyi, istedikleri bir dile çevirebilecekler. Chrome'un çeviri özelliğini test edebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  1. Çeviri yapılacak metin öbeğini seçin.
  2. Sağ tık yapın.
  3. "Çevir" butonuna tıklayın.

Ancak özellik, şu an için yalnızca iki dil arasında çeviri yapıyor. Yani; Fransızca olan bir makaleyi hem İngilizce hem Türkçe olarak çeviremiyorsunuz. Ancak aynı Fransızca yazıyı ayrı ayrı İngilizce ve Türkçe olarak çevirebilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey, açılan baloncukta bulunan 3 noktalı menüye basmak ve çeviri dilini değiştirmek. Metin dilinin yanlış olduğunu düşünüyorsanız, bunu da değiştirebilirsiniz.

Google, Chrome'un Canary sürümünde test edilmeye başlayan yeni özellik ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Haliyle, kısmi çeviri özelliğinin ne zaman kullanılabileceği henüz belli değil.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.