Öğrenci Kariyeri Banner

Çeviri İçin Kullanabileceğiniz En İyi Mobil Uygulamalar

Çeviri İçin Kullanabileceğiniz En İyi Mobil Uygulamalar

Gün içerisinde izlediğimiz bir filmde, okuduğumuz bir makalede ya da herhangi bir yerde bilmediğimiz kelimelerle sıklıkla karşılaşıyoruz ve bunların anlamını hızlı bir şekilde öğrenmek için çeviriye ihtiyaç duyuyoruz.

Bu noktada işinize yarayacak oldukça faydalı uygulamaları sizler için sıraladık. Bir yandan merak ettiğiniz kelimelerin karşılığını öğrenirken bir yandan da yabancı dil gelişimize katkı sağlayabilirsiniz.

Çeviri Yapabileceğiniz En İyi Uygulamalar:

Cambridge Sözlüğü (Cambridge Dictionary)

Cambridge Üniversitesi bünyesinde geliştirilen bu sözlük aracı, tamamen İngilizce’den diğer dillere çeviriye odaklanıyor.  Ayrıca İngilizce dil bilgisi hakkında da geniş bir arşive sahip. İngilizce bir kelime üzerinden kullanımı hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. (Ücretli)

Seslisözlük

Hem cümleler hem de kelimeler bazında çeviri hizmeti veren Seslisözlük, ülkemizin en eski çeviri servislerinden birisi. Cümle çevirileri konusunda Yandex ciddiyetinde olan uygulama, kelime bazlı çevirilerde konusunda oldukça kapsamlı sonuçlar veriyor. 

Zargan

Türkçe ve İngilizce tabanlı olarak çalışan Zargan, aynı zamanda deyimler konusunda da oldukça geniş bir arşivi mevcut.

Tureng

Tureng, İngilizce başta olmak üzere Almanca, Fransızca, İspanyolca dillerinde oldukça iyi sonuçlar veriyor. Kelimeler üzerinden çeviri hizmeti veren uygulama, kelimelerin kullanıldıkları deyimler, kalıplar ve söz öbeklerini de aynı sonuç sayfasında listeliyor.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.