Öğrenci Kariyeri Banner

Google Chrome'daki Hatayı Çözene 8 Bin Dolar Verilecek!

Google Chrome'daki Hatayı Çözene 8 Bin Dolar Verilecek!

Google Chrome'da yer alan ve uzun zamandır çözülemeyen bir hata için ödül programı başlatılıyor. Şirket, hatayı çözen kişiye 8 bin dolar ödül verecek.

Google Chrome’da yer alan popüler bir uzantı, şirketin uzun süredir çözemediği bir hatayla baş etmeye çalışıyor. Geliştiricisi tarafından yapılan açıklamaya göre, “gizemli” hata için iki adet 4 bin dolarlık ödül programı ortaya atıldı. Ayrıca sorun üzerinde çalışacak kişilere saatte 150 dolara kadar ücret verilecek.

Uygulamanın Çökmesine Neden Oluyor

Google Chrome web mağazasında yer alan ve 50 binden fazla kullanıcı tarafından tercih edilen 'CrankWheel Screen Sharing' uzantısı, son dönemlerde garip bir hataya neden oluyor. Uzantıyı çalıştıran kullanıcılar, Chrome uygulamasının çöktüğünü belirtiyor.

CrankWheel Screen Sharing’in kurucusu ve CEO’su Joi Sigurdsson tarafından paylaşılan son blog yazısında, uzantıdaki hatayı çözebilecek yazılımcılar için bir ödül programı başlatıldığı açıklandı. Toplamda 8 bin dolarlık ödül dağıtacağını söyleyen CEO Sigurdsson, ayrıca saatlik serbest çalışan da kiralayabileceğini belirtti.

Joi Sigurdsson, Chrome’un çökmesine yol açan hata, uzantının çalıştırıldığında araç çubuğundaki bir işlemin tetiklenmemesiyle ilgili olarak; “Olay raporları, kullanıcı tarafından tarayıcı eylem simgesine tıklandığında gönderilmeli, fakat gönderilmiyor ve Chrome çöküyor” şeklinde konuştu.

Kullanıcıların yüzde 5’lik kısmını etkilediği belirtilen hata, Nisan ayından beri devam ediyor. Şirket ilk başta CrankWheel’i devre dışı bırakıp web mağazasına yeniden yükledi. İlk başta çözülmüş gibi görünse de, sorunun hala devam ettiği belirlendi.

İnternet tarayıcıları için uzantı geliştirme konusunda deneyimli olan kişilerin ilgilenebileceği bu hatayı sözene 8 bin dolara kadar bir ödül sunuluyor. Şirket, sorunun kaynağını tespit edene 4 bin dolar; sorunu çözene de ayrıca 4 bin dolar verileceğini belirtti.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.