Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya, 2 Bin Türk İşçi Alacak: Aylık Ortalama Ücret 45 Bin Lira!

Almanya, 2 Bin Türk İşçi Alacak: Aylık Ortalama Ücret 45 Bin Lira!

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, havaalanlarında yaşanan personel eksikliği nedeniyle Türkiye'den geçici olarak 2 bin işçinin alınmasına onay verdi.

Alman DPA haber ajansından verilen bilgiye göre Türkiye'deki Alman makamları, istihdam edilecek işçilerin alımı için Alman kurumlarından onay almak zorunda kalmayacak. Sözleşmelerin en geç 6 Kasım'da sona ereceği altarıldı.

Saatlik Ücreti 14,25 Euro'dan Başlayacak!

Haberde geçici düzenleme için Türkiye'de halihazırda havaalanlarında çalışma tecrübesi olanlara öncelik verilebileceği ifade ediliyor. İddialara göre işçilerin saatlik ücreti 14.25 eurodan başlayacak. Aylık olarak ortalama ücret 45 bin TL'ye denk geliyor.

Havaalanlarındaki kaosu azaltmak için ülkeye getirilecek kalifiye yabancı personele hızlı bir şekilde oturum ve çalışma izni verilmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser havalimanlarında tüm alanlarda personel eksikliği bulunduğunu belirterek, "Kısa vadeli önlemlerle yardımcı olmak istiyoruz. Şirketlerin ülke dışından, özellikle Türkiye'den yardımcı işçileri işe almalarına imkan veriyoruz." şeklinde konuşmuştu.

'Bagaj İşlemlerinde Görevlendirilebilir'

Bakan Faeser, geçici olarak ülkeye gelecek personelin burada çalışan herkes gibi güvenlik incelemesinden geçeceğini, güvenlik konusunda taviz verilmeyeceğini ifade etti.

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil sektör temsilcileri tarafından kendilerine 'Türkiye’de şu an ihtiyaç duyulmayan personelin bulunduğunun aktarıldığını' belirterek, bunların bagaj işlemlerinde görevlendirebileceğini söyledi.

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği'nin (BDL, Türkiye'den gelecek işçilerin A2 seviyesinde Almanca konuştuğunu, hava yolu birliği IATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifikalı tehlikeli madde eğitimlerine sahip olduğunu ve Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimlerini karşıladığını belirtmişti.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

3 Yorum

  • Şencan Asarkaya

    Ne işi olacak tam olarak dil şart mı

  • Serdar aydın

    Nasıl basvurabiliriz

  • Emre Karaca

    Müracaat nereye yapılacak tam olarak

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.