Öğrenci Kariyeri Banner

Google, ChatGPT'ye Rakip Uygulamasını Kullanıma Sundu!

Google, ChatGPT'ye Rakip Uygulamasını Kullanıma Sundu!

Teknoloji devi Google'ın ChatGPT'ye rakip yapay zeka uygulaması Bard'ı kullanıma sundu. Ancak uygulama için 18 yaş sınırı getirildiği açıklandı.

Google'ın yeni yapay zeka konuşma uygulaması Bard, bugün bazı kullanıcılar için kullanıma sunuldu. 18 yaş sınırı getirildiği belirtilen yapay zeka uygulaması için bazı kritik uyarılarda da bulunuldu.

Yanlış Bilgiler Verebilir!

Rakibi ChatGPT'nin aksine, Bard üzerinden internetteki güncel bilgilere ulaşılabiliyor ve "Google it" butonuyla arama da yapılabiliyor. Ancak Google, uygulama için bazı kritik uyarılarda da bulundu.

BBC’de yer alan habere göre Google, Bard'ın sınırlarının olduğu, yanılabileceği ve taraflı cevaplar verebileceği uyarısında bulundu. Çünkü Bard, internet üzerinde var olan gerçek bilgilerden öğreniyor. Bu nedenle de klişe yanıtlar verebilir, yanlış bilgiler ortaya koyabilir.

Yapay zeka sohbet robotları online olarak sorulara, insan gibi doğal bir şekilde cevap vermek için programlanıyor. Günlük bir konuşmadan bilgisayar koduna ya da makaleye kadar aklınıza gelebilecek her konuda, her şeyi yazabiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.