Öğrenci Kariyeri Banner

Google, ChatGPT İçin 'Kırmızı Kod' Yayınladı!

Google, ChatGPT İçin 'Kırmızı Kod' Yayınladı!

Google, son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan sohbet botu ChatGPT'den fazlasıyla rahatsız olmuş durumda. Şirket CEO'su Sundar Pichai, ChatGPT için bir kırmızı kod yayınladı.

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli bir yapay zeka. Bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir ya da merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu durum, en çok da teknoloji devi Google'ı rahatsız etmiş gibi duruyor. New York Times'ta yer alan iddialara göre Google, ChatGPT için bir kırmızı kod yayınladı.

Rakip Olarak Görülmeye Başlandı!

 

Bu kırmızı kodun nedeni, ChatGPT'nin teknoloji devi tarafından da Google'a potansiyel rakip olarak görülmeye başlanması. Google yönetimi, ChatGPT ve bunun gibi yapay zeka teknolojilerinin, yakın gelecekte Google Arama hizmetine darbe vurabileceğini düşünüyor. 

Öğrenilen bilgiye göre Google'daki rahatsızlık, direkt şirket CEO'su Sundar Pichai'den geldi. Pichai'nin kırmızı koda paralel olarak gerek yapay zeka gerek araştırma gerekse güvenlik birimleri ile bir araya geldiği, toplantılar düzenlediği ve bu toplantılar sonucunda çalışmaların yapay zeka bölümüne daha fazla kaydırılması talimatını verdiği söyleniyor.

Üstelik Google, yalnızca ChatGPT rakibi yazılımlar gerçekleştirmekle kalmayacak. Şirket, metinleri resim haline getiren DALL-E'ye benzer yapay zeka araçlarını da rekabeti yakalayacak seviyede geliştirmeye başlayacak

Aslında Google'ın ChatGPT rakibi bir yapay zeka aracı mevcut. "LaMDA" isimli bu araç, tıpkı ChatGPT gibi kullanılabiliyor. Ancak Google, bu yapay zekayı kullanıma sunma konusunda pek istekli değil. Bunun nedeni ise, yapay zekaya tam olarak güvenilmemesi. Ancak bu gelişmeler durumun değişebileceğini gösteriyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.