Öğrenci Kariyeri Banner

Ekip Çalışmasında Yer Almanın Kişisel Gelişiminize Katkıları!

Ekip Çalışmasında Yer Almanın Kişisel Gelişiminize Katkıları!

Ekip çalışmasının birçok avantajı vardır. Bir organizasyonun etkisini en üst düzeye çıkarmak söz konusu olduğunda, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun ekip çalışması performansın yükselmesine oldukça fayda sağlar. Başarılı ve etkili bir ekip çalışmasında yer almanın sağlayacağı avantajları sizler için derledik.

1 - Problem Çözme Yeteneğiniz Gelişir

İyi bir ekip problemleri çözme konusunda pratiktir. Çünkü önlerine ne kadar problem çıkarsa çıksın tek tek halledebilirler. Tek kişi değil de bir grup halinde bir yol haritası oluşturup çözüm üretirler. Problem belirlendikten sonra çözme adımına geçilip herkes kendi çözebileceği kısmı üstlenir. Sizin çözemeyeceğiniz bir problemi bir başkasının çözebileceği gibi, başka bir grup üyesinin kafasını karıştıran problemi siz daha kolay hale getirebilirsiniz. Böylece herkesten farklı bir şey öğrenmiş ve herkesin problem çözme sürecine dahil olabailirsiniz. Tek başınıza problemlerle yüzleşmek ve işin içinden çıkmak daha yavaş ilerleyen bir süreçtir. Ekip halinde sorunların üstesinden daha kolay gelebilirsiniz.

2 - Sahiplenme Duygusunu Tadarsınız

Herhangi bir ekip çalışmasında yer aldığınız zaman her ekip üyesinin bir kişisel sorumluluğu olur. Ortak hedefler doğrultusunda herkesin hevesli hissedilmesi amaçlanır. Hem toplu hem de bireysel olarak organizasyonun hedeflerine yönelik daha geniş bir sahiplenme duygusu teşvik eder. Böylece hem ekip çalışmasının kendisine sahip olma duygusunu hissedersiniz, hem de ekip üyelerinizle aranızdaki bağ artar. Başarılı bir ekip çalışmasında yer almanın sağlayacağı faydalar arasında sahip olma duygusunu gerçekten hissedebilmek ve gündelik olarak bunu tecrübe etmek vardır.

3 - Yaratıcılığınız Artar

Bireysel olarak yaratıcı bir insan olabilirsiniz. En iyi fikirleri üretip, en akıllıca çözümleri saniyeler içinde bulabilirsiniz. Hatta belki bir grup çalışmasının içindeyken bile kendinizi o grubun en yaratıcısı olarak düşünebilirsiniz. Fakat bu, onlardan da ilham alamayacaksınız anlamına gelmez. Hayatın her yerinden ilham alabileceğiniz gibi, grup çalışmalarından da ilham alabilirsiniz.

4 - Hızlı Sonuç Alırsınız

Ekip çalışmaları daha hızlı sonuç almanıza yardımcı olur. Birden fazla insanla çalışırken ve bir şeyler için çabalarken işler daha hızlı ilerler. Çünkü herkes masaya bir şeyler koyar ve işlerin hızlanması için birlik olur. Böylece birlikten kuvvet alarak sonuçları hızlandırmış olursunuz.

5 - Risk Almaktan Çekinmezsiniz

Tek başınızayken bir şeyle uğraşmaya çalıştığınızda büyük riskler almaktan çekinebilirsiniz. Çünkü bu risklerle kendi başınıza yüzleşeceğinizi bilirsiniz. Fakat bir ekip halindeyken risk alma olasılığınız daha yüksektir. Çünkü bir riskin sonucuna katlanacaksanız bile, bunu bir ekip halinde yapacağınızı bilirsiniz. Aynı zamanda ekipteki farklı kişilere danışarak riskin ne kadar büyük ya da tehlikeli olduğunu tartışabilirsiniz.

6 - Güven Hissini Öğrenirsiniz

Tek başına çalışmak ve bir şeyleri başarmaya çalışmak, bir ekiple çalışmaktan çok daha farklı bir tecrübedir. Her şeyden önce, birey olarak çalışmak size yalnız hissettirebilir. İyi bir ekibin bir parçası olduğunuzda duygusal olarak daha olumlu olmakla kalmazsınız, aynı zamanda sorumlulukları paylaşmakta daha iyi hale gelirsiniz. Çünkü ekibinize güvenmeyi ve onlarla birlik olmayı çok iyi öğrenirsiniz.

7 - Motivasyonunuz Yükselir

Başarılı bir ekip çalışmasında yer almak sizi motive eder. Bir ekip, bireyleri bu ortak hedeflere ulaşmak için cesaretlendirir. Aynı zamanda yardımcı da olur. Bu da bireylerin bir grup içinde kendilerinden daha emin, daha heyecanlı ve daha atak olmalarını sağlayarak onlara motivasyon aşılar. Tek başına bir hedefe yürümektense, bir ekip olarak yürümek daha kolay ve daha heyecan verici olabilir.

Kaynak

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.