Öğrenci Kariyeri Banner

Google Analytics Nasıl Kullanılır?

Google Analytics Nasıl Kullanılır?
  • Google Analytics, sitenin büyük kapsamlı tarifiğini ölçebilmek için ve bu trafikleri belli zaman dilimleri arasında karşılaştırmaya yardımcı olan ücretsiz bir Google aracıdır. 

Google Analytics Nedir?

Google Analytics Nedir?

En güçlü web analizi araçlarından birisi olan Google Analytics, güçlü altyapısı ile bilgiyi size sunmaktadır. Bu araç ile birlikte sitenizin performansı, ziyaretçileri ve güçlü ya da zayıf yönlerini kullanma potansiyelini öğrenebilirsiniz. Sitenin performansını analiz ederek, sitenize trafik çekmenin en güçlü yollarının raporunu size sunmaktadır. 

Google Analytics, aynı zamanda kullanıcıların konum, yaş ve ilgi alanları dahil olmak üzere müşterilerin demografik özelliklerini de size sunar. 

Google Analytics Kayıt Olma Adımları

Google Analytics Kayıt Olma Adımları

  • Google Analytics hesabı açın. 
  • Sitenizin bilgilerini girip bir izleme kimliği alın.
  • Sayfanın altındaki Yönetici düğmesini tıklayıp İzleme Bilgileri'ne gidin.
  • İzleme Kodu'na tıklayıp İzleme Kimliğinizi kopyalayın.
  • Wix hesabınızdaki Pazarlama Entegrasyonları bölümünü seçin. 
  • Google Analytics altında Bağla seçeneğine tıklayın.
  • Google Analytics'i Bağla düğmesine tıklayın ve İzleme Kimliğinizi yapıştırın.
  • IP Anonimleştirme onay kutusuna tıklayıp bilgilerinizi kaydedin.

Google Analytics Verileri 

Google Analytics Verileri 

Boyutlar

Site kullanıcılarının özelleri ve açılan oturuma ait bilgileri vermektedir. Verileri analiz edip tanımlayan bir özelliktir. Hangi cihazdan girildiği, lokasyonu, yaşı, cinsiyeti gibi tanımlı verileri boyutlandırır. Birçok Google Analytics raporundaki boyutlara ikincil boyutları da ekleyebilirsiniz. 

Metrikler 

Açılan oturumların, eylemlerini sayısal olarak ölçümleri ile belirtir. Nicelik olarak ölçümlenir. Bir şeyin hangi aralıklar ve ne kadar yapıldığını verir. Bunun yanı sıra ortalamalarını da göstermektedir. Aynı zamanda özel boyut ve metrik oluşturmanızı da sağlar. Örneğin özel boyutta kullanılan internet sitenizin üye olan kullanıcalar ve olmayanları ayırt edebilirsiniz. 

Custom Metrics 

Özel boyut ve metrikler Google Analytics raporları ile metrik ve boyutlarınızı görüntüleyebilir ve kullanabilirsiniz. Farkı ise bu metrik ve boyutları tamamen siz oluşturuyorsunuz. Özel metrikleri kullanarak, yeni gelen kullanıcılara hedefini tamamlama ya da benzersiz kullancıların hedeflerini tamamlama oranları için farklı özel metrikler oluşturup raporlarınızı oluşturabilirsiniz. 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.