Öğrenci Kariyeri Banner

Getir'den Son 3 Yılda Rekor Zarar!

Getir'den Son 3 Yılda Rekor Zarar!

Türkiye'nin en çok tercih kullanılan online yemek alışveriş platformlarından biri olan Getir, son üç yılda ciddi anlamda maddi zarara uğradı. Krizlerden etkilenen platform son 3 yılda ciddi bir gelir kaybı yaşadığını duyurdu.

Özellikle pandemi döneminde hızla büyüyen online platform, son 3 yıldır ciddi maddi saıkıntılar yaşıyor. Şirketin aldığı yatırımlar ve hızla büyümesi dikkat çekse de son dönemlerde maddi sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı.

'Nedeni Küresel Yüksek Enflasyonist Koşullar'

Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, “Yüzde 14 oranındaki çıkarmalar küresel boyutta merkez çalışanlarını kapsıyor. Nedeni küresel yüksek enflasyonist koşullar" şeklinde konuştu. Şirketin 2020 küresel cirosu yaklaşık 220 milyon dolar olmuştu ve 2021 yılında da bu ciro 1 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı. Online alışveriş uygulaması bunlara rağmen zarar etmeye devam ediyor.

Getir’in Türkiye operasyonunda geçmiş yıl zararları 1 milyar 870 milyon 115 bin 89 TL 60 kuruş olarak açıklandı. Ülkemiz dışında Avrupa'da da faaliyete geçen şirket enflasyola mücadelesinde elinden geleni yapıyor gibi görünse de her büyük şirket gibi ciddi zararlarla karşılaşıyor.

Getir, şu anda İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz ve ABD’de hizmet veriyor. Üstelik şirkete yapılan yatırımlar da gittikçe büyüyor. Getir Türkiye’de de Anadolu Grubunun sahibi olduğu dakikalık araç kiralama şirketi Moov’u da satın aldı. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.