Öğrenci Kariyeri Banner

Geriden Gelip Zirveye Oturan Sosyal Medya Şirketi: Pinterest

Geriden Gelip Zirveye Oturan Sosyal Medya Şirketi: Pinterest

Sosyal medya deyince hepimizin aklına Instagram, Twitter, Facebook ve Snapchat geliyor. Diğerlerine göre daha az konuşulmasına rağmen hepsini geride bırakarak 2020'nin en çok değer kazanan sosyal medya şirketi Pinterest oldu. Yayınlanan rapora göre Pinterest'in hisseleri bu dönemde %125 değer kazanırken; Snapchat %60, Twitter %40, Facebook ise %25 değer kazandı.

Şirket hisselerinin bu denli artmasında Apple’ın büyük bir etkisi var. Apple telefonlara yeni gelen iOS14 işletim sisteminde yer alan ve yardımcı uygulamalar kullanılarak elde edilebilen kişiselleştirilmiş arayüz sayesinde, kullanıcılar fikir edinmek için Pinterest’e yüklendi ve uygulama normal dönemlerinden üç kat daha fazla indirilmeye başlandı.

Bu gelişme, uygulama içi reklam verenlerin ilgisini Pinterest’e yönelmesine olanak sağladı. Ayrıca şu anda, ABD’deki Pinterest kullanıcısı başına düşen ortalama gelir, uluslararası kullanıcıların gelirinin üç katından fazla. Pinterest’in içerik oluşturucuların fotoğraf, video, ses ve metin karışımı göndermesine olanak tanıyan yeni hikaye pinleri özelliği, şirketin daha fazla kullanıcıyı çekmesinin önünü açtı desek haksız sayılmayız.

Pinterest’in uzun vadede kendisini yatırımcılara kanıtlamaya devam etmesi gerekiyor. Şirket 2019’ın son çeyreğinde artı yazdıktan sonra bu yılın son iki çeyreğinde eksi yazmıştı. Analistlerin tahminine göre, şirket 2020’yi az da olsa artıda kapatacak ve Pinterest’i takip eden 28 analistin 20’si de firmanın hedef fiyatlamasında artırıma gitti.

Pinterest’in diğer büyük sosyal ağlardan bu dönemde ayrıştığı en büyük fark ise son dönemde Facebook, Youtube gibi şirketlerin aksine düzenlemelerden uzak kalmış olması. 

Ayrıca Pinterest’in şu dönemde ABD’de 96 milyon ve küresel çapta da ABD dışında 320 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

 

KAYNAK


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.