Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlerin En Sevdiği Sosyal Medya Belli Oldu!

Gençlerin En Sevdiği Sosyal Medya Belli Oldu!

Amerika’da yapılan yeni bir Piper Sandler anketiyle gençlerin en çok kullandığı ve sevdiği sosyal medya platformları belli oldu. 

Amerika'da iki yılda bir düzenlenen 'Taking Stock With Teens' adlı anket yayınlandı. 10.000 ABD’li gencin katıldığı ankette gençlere birçok soru yöneltildi. Bu sorular sonucunda gençler arasında en yaygın kullanılan ve sevilen sosyal medya platformları belli oldu.

Ankete göre gençler Instagram'ı diğer tüm sosyal medya platformlarından daha çok Facebook'u ise en az tercih ediyor.

Ankete göre gençlerin en yaygın kullandığı uygulamanın %81 oranla Instagram olduğu ortaya çıktı. En çok tercih edilen diğer uygulamaların ise %77 oranla Snapchat ve %73 oranla TikTok olduğu belirlendi. Facebook, 2012’de Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştı. Bu o dönemde Facebook’un rekabeti engellemek için yaptığı bir hamle olarak değerlendirilmişti. Günümüzde Facebook daha çok orta yaş üstü insanlara hitap eden bir platform haline gelmiş durumda. Bu da gösteriyor ki zamanında Facebook Instagram'ı satın alarak çok doğru bir hamle yaptı.

Instagram'ın zaman geçtikçe akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Diğer sosyal medya platformları gibi gençler üzerindeki olumsuz etkisi de birçok tartışmaya konu olmuş durumda. Şu an en yaygın kullanılsa da zamanla Facebook'la aynı kaderi paylaşabileceği konuşuluyor.

Sizce Instagram popülerliğini yakın zamanda kaybeder mi?

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.