Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceğin Trendleri Ne Olacak?

Geleceğin Trendleri Ne Olacak?
Gelecekte iş hayatı için en önemli ve kafalarımıza kazınması gereken kritik faktörler yetenek ve yetkinlikler olacak. İş hayatının bundan sonraki en başlıca probleminin yetenekli ve yetkinlikleri yüksek insanların kıtlığı ve elde tutulması olacağa benziyor.
 
 
  • Asıl mesele insanların iş hayatının gerekliklerine göre kendilerini hazırlayabilmesi ve sürekli gelişmeye devam edebilmesi; bunca olanağı ve teknolojiyi anlamlı hale getirebilmesi olacak.
  • İş yerlerinde esneklik her ama her alanda en temel faktör olarak karşımıza çıkacak. Hem iş yerlerinin bu esneklikleri sağlaması, hem de insanların esnek ortamlara ve koşullara uyumlanabilmesi başarı için vazgeçilmez olacak.
  • İş yeri bağlılığından ziyade marka bağlılığı ve markaya duyulan güven esas alınacak.
  • Bugünlerde nasıl müşteriler kralsa gelecekte çalışanlar da kral olacaklar. Sıradan, rutin ve standart işleri zaten ya robotlar / akıllı sistemler ya da robot gibi insanlar yapacağı için kritik insanların sayısı o kadar az ve önemleri o kadar yüksek olacak ki, onları cezbetmek ve elde tutmak adına en az müşteriler için yapılan kadar çaba ve yatırım gerekecek.
  • İş başvurularında kullanılan CV'ler tarih olacak. Bir takım linkler, videolar, projeler ve dijital robotlar aracılığı ile görüşmeler, seçimler ve değerlendirmeler gerçekleşecek.
  • Kişisel pazarlama ve marka faaliyetleri de en az firma ve ürün marka çalışmaları kadar önem kazanacak. İş dünyasının da "Celebrity" çalışanları oluşacak. İnsanların tanınmış marka ile çalışmaktan övünmesi kadar firmaların da meşhur çalışanları istihdam edebilmesi PR değeri taşıyacak ve itibarı artıracak.
 
Sizce de artık özgeçmiş yerine özgelecek tasarlamanın vakti gelmedi mi?
 
Daha fazla içerik için buraya tıklayıp blogumu ziyaret edebilirsiniz...

Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.