Öğrenci Kariyeri Banner

Geçmişten Günümüze Çok Sevilen 10 Kitap!

Geçmişten Günümüze Çok Sevilen 10 Kitap!

Kitaplar hepimizin hayatında olan nesnelerdendir. Farklı türdeki kitaplar herkesin sevebileceği çeşitliliktedir. Kitaplar bize farklı diyarların kapılarını açar, bizi farklı dünyalara ve hayatlara götürür. Bu nedenledir ki kitapların hayatımızdaki anlamı çok büyüktür. Geçmişten günümüze en çok okunan ve satan kitapları sizler için derledik.

1- Çavdar Tarlasında Çocuklar

1951 yılında yayınlanan J.D. Salinger’ın romanı Çavdar Tarlasında Çocuklar, birçok dile çevrilmiştir. Kitap, romanın baş karakteri olan Holden Caulfield’in iki gününü anlatıyor. Ayrıca karakter gençlik isyanının simgesi haline gelmiştir. Karakter açık sözlülüğüyle dikkat çekmektedir.

2- Da Vinci Şifresi

2003 yılında Dan Brown’ın yayınladığı Da Vinci Şifresi, gizemli ve gerilim dolu bir romandır. Bir cinayetle başlayan kitap, tarihi gerçeklikle ilgili farklı tezler ortaya atar. 

3- Ben Hur

1880 yılında yayınlanan Lew Wallace’ın Ben Hur kitabı 19. yüzyılın en sevilen ve en etkileyici romanlarından biri olarak biliniyor. Birçok sinema ve tiyatro yapımlarına ilham kaynağı olan kitap, 1. yüzyılda geçmektedir.

4- Ayişe

Orijinal adı “She: A History of A Adventure” olan kitap, Türkçeye Ayişe olarak çevrilmiştir. Kitap, akademisyen olan Horace Holly ve Leo Vincey’nin Afrika içinde kayıp bir krallığa yaptıkları geziyi anlatıyor. 

5- İki Şehrin Hikayesi

Fransız Devrimi Paris’i ve Londra’sını anlatan roman, gazetelerde yayınlanmak için yazılmıştır. İki Şehrin Hikayesi, yaşanan zorluklar esnasında soylu ve köylü arasındaki zıtlıkları konu alıyor. Karakterlerin ruhsal değişimlerine odaklanan romanın en önemli karakterleri Charles Darnay ve Sydney Carton’dır. 

6- Don Kişot

Romanda Don Kişot adlı kahramanın maceraları anlatılıyor. Modern Batı edebiyatının kurucu eserlerinden kabul edilen Don Kişot, “ilk modern roman” olarak bilinir. Cervantes, eserinde bolca hiciv ögelerinden yararlanmıştır. Önceki dönemin şovalyelik romanlarına eleştirel düşünceleri vardır.

7- Düşün ve Zengin Ol

Kitap ilk olarak Büyük Buhran sırasında basılmıştır. Kitabın ana konusu artan gelirle ilgilidir. Bununla birlikte yazar, kitapta insanların herhangi bir işte başarılı olabileceklerine, hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olabileceğini anlatıyor. 

8- Örümcek Ağı

Romanda Wilbur adında bir çiftlik domuzu ile Charlotte adında bir ahır örümceğinin arkadaşlığı anlatılıyor. Örümcek Ağı’nın, 1973 yılında animasyon uyarlaması yapılmıştır. 2003 yılında ise animasyonun devam filmi çekilmiştir. 

9- Madison County Köprüsü

Waller, Mississippi Nehri’ni fotoğraflarken owa, Madison County’de bulunan üstü kapalı köprülerin fotoğrafını çekmeye karar verir. Bu olay üzerine romanını yazar. Madison County Köprüleri, evli ama yalnız bir İtalyan asıllı Amerikan kadının özgür ruhlu bir fotoğrafçıya aşık olmasını anlatıyor.

10- Düşünce Gücüyle Tedavi

Louise Hay’in 1984 yılında basılan kişisel gelişim türündeki Düşünce Gücüyle Tedavi kitabı, düşünce gücüyle istenilen her şeye erişilebileceği mesajını vermektedir. Dünya çapında büyük yankı getiren Düşünce Gücüyle Tedavi, 30’dan fazla dile çevrilmiştir. 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.