Öğrenci Kariyeri Banner

Geçmişten Bugüne En Garip Hacker Hikayeleri

Geçmişten Bugüne En Garip Hacker Hikayeleri

1983 yılında War Games filmiyle kırmak (hack etmek) kamuoyunun gündemine oturur. Kırıcılar bu dönemde bir siber kahraman ya da bir anti kahraman olarak gösterilmektedir. Aynı yıl, altı gençten oluşan ve kendilerine 414 çetesi diyen bir grup Los Alamos Laboratuvarlarının bilgisayar sistemlerine girdikleri için tutuklanır. Bu laboratuvarda nükleer silahlar geliştirilmektedir.

1988’de Morris virüsü ortaya çıkar. Robert T. Morris ARPA-net’i kırar. Bu olayda, 600 bilgisayarlık bir ağ çöker ve hükümet ile üniversitelerin bilgisayarları kilitlenir. Morris, üniversiteden atılır, 3 yıl hapse ve 10 bin dolar para cezasına mahkum edilir.

1989’da Almanya’da Chaos Computer Club, adındaki grup, Amerikan Devletine ve şirketlerine ait bilgisayarlara girip sistem kodlarını Sovyetler Birliği istihbarat örgütü olan KGB’ye satmaktan tutuklanırlar. 3 kişi hapse atılır ve cezaları tecil edilir. Grubun 4. kişisi ise intihar(!) eder.

açık, aksiyon, aydınlatılmış içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Pepsi'nin 1985 yılında reklam yüzü de olan Max Headroom, dizi karakteri olarak aslında cihazların ekranlarını kolaylıkla ele geçirebilen bir yapay zekaydı. Ancak 1987 yılında tüm zamanların en unutulmaz TV hacklerinden birinin de yüzü olmuştu. 1 Kasım gecesi Chicago'da iki TV istasyonunu hacklemeyi başaran hacker, yüzüne Headroom maskesi geçirerek yayın yapmaya başladı. Yayın esnasında pantolonunu indirip seyircilere ''neticesini'' gösteren hacker, bir sopaylada kendini bir nevi kırbaçlamıştı. 90 dakika süren bu yayın, hackerın efsane olmasına yetti.

 

1990’da Amerika’da Sundevil Operasyonu adıyla 14 büyük şehirde baskınlar düzenlenir. 1993’de bir radyo yarışmasında, radyonun telefonlarını yalnız kendilerinin arayabilecekleri biçimde bozan Kevin Poulson ve iki arkadaşı 2 Porsche ve 20 bin dolarlık tatil kazanırlar. Olay anlaşıldıktan sonra 5 yıl hapis yatarlar. 1993’de Las Vegas’da Def-Con ismiyle ilk kırıcı konferansı düzenlenir.

İlk olarak 2010 yılında ortaya çıkan  Ika-Tako virüsü, bir ses dosyası şeklinde bilgisayarda beliriyor. Dosyayı açtığınızda sabit sürücünüze sızan virüs, bütün dosyalarınızı siliyor ve yerlerine ahtapot, kalamar, deniz kestanesi resimleri koyuyor. Sabit sürücünüzden silinen dosyalar da, virüsün sahibi olan kişinin sistemine aktarılıyor. virüsü yaratan Masato Nakatsuiji, bu suçundan ötürü tutuklandı ve iki buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lizard Squad adındaki hack grubu tarafından yapılan saldırı sonucu Lenovo'nun Lenovo.com adlı internet sitesine girildiğinde dünyaca ünlenen High School Musical filminde kullanılan kıyafetleri giymiş gençlerin olduğu bir slayt ve arkada çalan Breaking Free müziği eşlik eden bir görüntü ortaya çıkıyordu.

 


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.