Öğrenci Kariyeri Banner

AKUT Güvendeyim Uygulaması ile Olası Afet Durumlarına Hazır Olun!

AKUT Güvendeyim Uygulaması ile Olası Afet Durumlarına Hazır Olun!

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan deprem birçok ülkede yankı uyandırdı. Deprem sonrası yaşanan olaylar ve birçok insanın sevdiklerine ulaşıp bilgi alması uzun bir zaman aldı. Telefon hatları belirli bir süre boyunca devre dışı kaldı. Bunun sonucunda birçok insan sevdiklerinin hayatından endişe etti ve onları ulaşana kadar uzun bir soluk alamadı. Tam da bu sebepten dolayı hayata geçirilen AKUT GÜVENDEYİM uygulaması bir umut ışığı niteliğinde yer alıyor.

Uygulama Genel Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından oluşturuldu. Sadece deprem anında değil aynı zamanda sel ve yangın anında da kullanabilen uygulama insanları bilinçli bir hale getiriyor. Güvendeyim uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak uygulamanın içinden ayarlar kısmına girmeniz ve en az 1 kişinin telefon numarasını kaydetmeniz gerekiyor. Numarayı eklediğiniz zaman, “Güvendeyim’’ butonu aktif hale geliyor. Son olarak deprem, yangın ya da farklı bir acil durumda butona tıkladığınız takdirde eklediğiniz telefon numaralarına tahmini konumunuz ve güvende olduğunuza dair SMS gönderiliyor. Güvendeyim uygulamasını indirmek ve numaraları eklemek dışında internet bağlantısına ihtiyacınız olmuyor. Güvende olduğunuza dair mesajın gidebilmesi için SMS hakkınızın olması gerekiyor.

Ayrıca uygulama içinde insanları bilinçlendirmek için belirli afet durumlarında yapmanız gerekenler hakkında bilgi veriliyor. Örnek vermek gerekirse eğer uygulamanın içinde deprem butonunda şu bilgiler yer alıyor; Deprem öncesinde yapmanız gerekenler, deprem sırasında yapmanız gerekenler, deprem sonrası yapmanız gerekenler. Aynı şekilde afet durumu olarak sel ve yangın hakkında da bu tarz bilgiler yer alıyor.

Uygulamayı Play Store ve App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için; akut güvendeyim


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.