Öğrenci Kariyeri Banner

Forbes, Türkiye'nin En Zengin 10 İnsanını Açıkladı!

Forbes, Türkiye'nin En Zengin 10 İnsanını Açıkladı!

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, 2023 Milyarderler Listesi'ni yayımladı. Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer alırken, en zengin isim ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu.

Forbes'un bu yıl 37'nci kez yayımladığı Milyarderler Listesi'ne göre dünya çapındaki milyarder sayısı bir önceki yıla göre 28 azalarak 2 bin 640'a düştü ve böylece üst üste ikinci azalış kaydetti.

Elon Musk, Artık Dünyanın En Zengini Değil!

Geçtiğimiz yıl Twitter'ı yüksek fiyata satın almasıyla birlikte sahip olduğu Tesla şirketinin hisseleri düşen Elon Musk, milyarderler listesinde 1'inci sıradan 2'nci sıraya geriledi. Lüks eşya devi LVMH'nin başkanı Bernard Arnault ise 211 milyar dolarlık servetiyle listenin ilk sırasına yükseldi. 

Bu yıl milyarder statüsünü kaybedenler arasında, dolandırıcılıkla suçlanan, kripto para borsası FTX'in Kurucusu ve eski Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, FTX'in eski yöneticilerinden Gary Wang ve müzisyen Kanye West gibi isimler yer alıyor

İşte Türkiye'nin En Zengin 10 İsmi:

Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olurken, dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu. Uzun yıllardır Türkiye'nin en zengin insanı olarak ilk sırada yer alan Murat Ülker ise ikinciliğe geriledi.

Son yıllarda Borsa İstanbul'da en çok konuşulan şirketlerden biri olan SASA Polyester'in hisselerinde yaşanan değer artışı, İbrahim Erdemoğlu'nu Türkiye'nin en zengin insanı yaptı. Erdemoğlu Holding’in bünyesinde SASA dışında Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı yer alıyor.

Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker, 5 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada ise SASA'nın hissedarlarından Ali Erdemoğlu 4.7 milyar dolarlık servetiyle listede yer buldu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.