Öğrenci Kariyeri Banner

Filmlerle Dolu Bir Yaşam: Hulusi Kentmen

Filmlerle Dolu Bir Yaşam: Hulusi Kentmen

Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hakim vb. roller üstlendi, Karakter oyuncusu olarak simgeleşti. Sinemada bıraktığı etkiyle halk arasında, babacan, tatlı- sert erkek karakterini ifade etmek üzere deyişler bile türetildi.500'e yakın filmde rol aldı.

Bu kişi şüphesiz ki "Hulusi Kentmen gibi" dediğimiz deyişte ki Hulusi Kentmen.

Bugün usta oyuncunun 109. yaş günü.

Yeşilçam’ın babası olarak niteleyebileceğimiz Kentmen’in doğum günü anısına akıllara kazınmış 5 filmini derledik.

1-Uyanık Kardeşler

Uyanık Kardeşler

Belki de Hulusi Kentmen'in hepimizin yakından tanıdığı 'otoriter baba' karakterini en net canlandırdığı film Uyanık Kardeşler’dir. Biri şarkıcı biri futbolcu olmak isteyen iki kardeş, fabrikatör babalarından çekindikleri için bu hobilerini gizli gizli yürütür. Babalarının gözünü boyamak için de fizik ve kimyayla ilgileniyormuş gibi yaparlar.

2-Baba Bizi Eversene 

Baba Bizi Eversene

Dönemin asi rock'çısını canlandıran Barış Manço, kendisine kıl olan patronu Hulusi Kentmen'den sık sık azar işitir. Hulusi Kentmen her ne kadar Barış Manço'nun hareketlerinden ötürüdellenip Manço'ya benzeyen oyuncak bebeğin saçlarını kesse de onu asla kovmaz ve içten içe sahiplenir.

3- Tatlı Dillim

Tatlı Dillim

Kemal Sunal'ın sinemaya ilk adımını attığı film... Başrolde Tarık Akan ve Filiz Akın var. Ve şaşırmayacağımız üzere; çapkın ve hovarda bir karakteri canlandıran Tarık Akan'ın babası Hulusi Kentmen...

4-Ah Nerede 

Ah nerede

Filmde Hulusi Kentmen şehir dışında okumaya gönderdiği üç oğlunun (Halit Akçatepe, Tarık Akan ve Cengiz Nezir) okumak dışında her türlü sorunlu işe girdiğini görür. Biri siyasi hareketlere, biri kumara, biri de çapkınlığa bulaşmıştır.

Her zamanki gibi en başta çocuklarına bağırıp çağırıp onları kovsa da, filmin sonunda intihara teşebbüs eden Tarık Akan'a "İn ulan aşağı, gelirsem döverim vallahi eşşoğlu" diyerek tatlı-sert babalığın hakkını vermiş ve çocuklarını affetmiştir.

5-Kezban Paris’te

Kezban Paris’ te

Hülya Koçyiğit ve İzzet Günay filmin başrolünde. Hulusi Kentmen ise bu kez baba değil, dede. Fakat sert ve otoriter tavrı aynı. 

 

Özgün İçerik 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.