Öğrenci Kariyeri Banner

Fazla Duygusalsanız 4 Adımda Bunu Yenebilirsiniz!

Fazla Duygusalsanız 4 Adımda Bunu Yenebilirsiniz!

İnsanlar olaylar, durumlar karşısında farklı şekillerde tepkiler verir. Bazıları soğukkanlı bir şekilde davranırken bazılar diğerlerine göre daha heyecanlıdırlar. Örneğin bir film izlerken duygusal bir sahnede hemen boğazınız düğümleniyorsa veya duygusal bir sohbette gözleriniz doluyorsa ve bundan şikayetçiyseniz bu 4 adımla bunu yenebilirsiniz.

1.Hislerini Anla!

hisler

Fazla duygusal olmamak için yapılması gereken ilk önce kişinin kendi duygularını anlayabilmesidir. Bu sayede kişi hangi duygunun kendisine ne şekilde zarar verdiğini, bunların sonuçlarını ve nasıl bununla baş edeceğini öğrenerek kendisine bir yol belirleyecektir.

 

2.Hislerin Anlaşılması ile İncelenmesi

inceleme

Yapılması gereken ikinci adım ise hislerin anlaşılmasından sonra bu konu hakkında en küçük ayrıntısına kadar incelenmesidir. Bu sayede kişi kendini daha iyi tanıyacak ve bunun nasıl üstesinden geleceği hakkında bilgi sahibi olacaktır.

 

3.Harekete Geç!

hareket

Bir diğer adım ise kişinin bu duygusallığı yenmesi için kendisi için belirlediği yolda devam etmesidir. Dengeyi kurabilmek ve daha soğukkanlı olabilmek adına kişinin kendini bilmesi ve bunun kontrolünü sağlaması çok önemlidir.

 

4.Psikolog Yardımı

psikolog

Bir diğer adım ise psikolog yardımıdır. Psikologlar kişinin aşırı duygusallığının araştırmasını yaparak yönlendirmeleriyle bu durumun üstesinden gelinmesine yardımcı olabilirler.Bu doğrultuda uygulanan terapilerin birey içinde artısı oldukça fazla olacaktır.

Unutmayın sorun ne olursa olsun isterseniz başarabilirsiniz :)


Bilge Amaç

Yıldız Teknik Üniversitesi - Elektrik Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.