Öğrenci Kariyeri Banner

Facebook Evden Çalışmayı 2021 Yazına Kadar Uzattı

Facebook Evden Çalışmayı 2021 Yazına Kadar Uzattı

Facebook personeline verdiği evden çalışma iznini 2021’in temmuz ayına kadar uzattığını açıkladı. Sosyal medya devi, uzaktan çalışma iznini 2021 yazına kadar uzatan Google, Uber gibi şirketlerin arasına katıldı. Şirket ayrıca çalışanlarına masa ve sandalye gibi ek ihtiyaçları için 1000'er dolar vereceğini söyledi.

Facebook’un 48 bin personelinin neredeyse tamamı salgının dünya geneline yayıldığı mart ayından bu yana uzaktan çalışıyor. Şirket daha önce bu sürecin 2020’nin sonuna kadar devam edeceğini duyurmuştu.

Facebook’tan Nneka Norville’in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Sağlık ve güvenlik uzmanlarından gelen yönlendirmeler ve şirket içinde yaptığımız değerlendirmeler sonucunda personelimize 2021’in temmuz ayına kadar evlerinden çalışmaları için izin verdik. Buna ek olarak, çalışanlarımıza evdeki ofislerinin ihtiyaçlarını karşılamaları için 1000 dolarlık bir kaynak sağlayacağız.”

Facebook, küresel koronavirüs salgınının patlak vermesinden bir süre sonra bazı görevlerin kalıcı olarak evden çalışma yöntemiyle yürütülmesine karar verildiğini açıklamıştı. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, önümüzdeki 5 ila 10 yıllık süreçte Facebook’un personelinin yarıdan fazlasının uzaktan çalışma modeline geçebileceğini belirtmişti.

KAYNAK


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.