Öğrenci Kariyeri Banner

Evinizi Güzelleştirmek İçin Mükemmel Dekorasyon Fikirleri

Evinizi Güzelleştirmek İçin Mükemmel Dekorasyon Fikirleri

Eğer siz de evde kaldığımız şu dönemlerde evinizi güzelleştirmek, rahat bir ortam oluşturmak ya da odaklanmak için küçük değişiklikler yapmak isterseniz bu yazımız tam da size göre diyebiliriz. Gelin hep birlikte ne gibi değişiklikler yapabileceğimizi yakından inceleyelim;

1)MAKRAME DUVAR SÜSLERİ

Hepimizin küçükken evinin mutlaka bir köşesinde şişe ve gazoz kapakları kullanarak yapılan süsler yer alırdı. Geçtiğimiz yıllarda bu moda tekrar gündeme geldi.  Doğal ve vintage tarz sevenlerin sıklıkla tercih ettiği makrame duvar süslerini siz de kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. İlk adım, uygun bir odun parçası bulmaktan geçiyor. Duvarınızın büyüklüğüne uygun bir dal parçasını verniklemeden temel olarak kullanabilirsiniz. Pek çok sosyal platformda ve kitapçıkta bulabileceğiniz yönergeleri takip ederek makrame duvar süsünü tamamlayabilirsiniz.

Makrame iplerle yalnızca duvar süsü yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu iplerle fenerlik, bardak altlığı, çanta ve anahtarlıklar yapmak da oldukça kolay. Farklı renk seçenekleriyle satın alabileceğiniz makrame iplerle kendi tasarımlarınızı da yapabilirsiniz.

2)FİLOGRAFİ TABLOLAR

Filografi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar şu anda şaşırmış olmalılar. Bir duvarı tek başına dolu dolu gösterebilen filografi tablolar, oldukça keyifli bir yapım sürecine sahip. Klasik tarzdaki bir filografi tablosu için yüzlerce minik çiviyi ahşap zemine çakmanız gerekir. Tabii, bu süreç bir miktar gürültülü geçer. Bu yüzden de filografi tablolar apartman hayatı hobileri arasında kendine pek yer bulamaz.

Güzel haberi veriyoruz. Filografi de artık modern sanatlar arasında yerini almaya başladı. Klasik model ve uygulamalardan farklı olarak çok daha sade ve modern tablolar yapılmaya başlandı. Yalnızca 5-10 tane çivi ve farklı boyama teknikleriyle harika filografi tablolar yapabilirsiniz. Kumaş tercih etmeyip yalnızca ahşap zemin üzerine de çalışabilirsiniz.

3)KASNAKLAR

Kasnaklar hem bohem tarzda, hem romantik ortamda kullanılabilen muhteşem araçlardır. Üstelik kasnakları kullanarak yapabilecek birçok farklı çalışma var. Mesela farklı boylarda pek çok kasnak kullanarak bir duvarınızı dekoratif çalışmalarla kaplayabilirsiniz. Kasnaklara geçireceğiniz farklı tür ve renkteki kumaşları, aynı dekoratif dokunuşlarla tamamlayabilirsiniz. Mesela; kot, krep ve ipek kumaşlarla kaplı kasnaklarınızın tamamını kurumuş çiçeklerle bezeyebilirsiniz. Bunu yaparken, ev dekorasyonuyla uyum yakalamak da oldukça önemli.

Alternatif olarak annelerinizin çeyizinden kalan o muhteşem görünen fakat kullanılmayan dantelleri elinize almaya ne dersiniz? Büyük boy üç adet kasnağa bu dantelleri geçirin arkadan tutturun. Yeni duvar süsleriniz hazır!

4)TAŞ BOYAMA

Taş boyama tekniğini uygun tasarımlarla birleştirerek harika tablolar yaratabilirsiniz. Özellikle, tatil ve deniz kıyısı konseptine sahip evler için taş boyama tekniği eşsiz sonuçlar yaratabilir. Denizden gelen her şeyi bir tabloya sığdırabilirsiniz.

Kıyıya vurmuş bir ahşap parçasının üzerine renkli taşlarla zemin hazırlayabilirsiniz. Üzerine ise deniz kabukları, kurumuş yosunlar, deniz yıldızları ve deniz kumuyla bir tema oluşturabilirsiniz. Dilerseniz bu taşları doğal haliyle de kullanabilirsiniz. Boyamak için ise her yüzeye uygun akrilik boyaları ya da taş boyamaya uygun kalemleri tercih edebilirsiniz.

 

5)AHŞAP PARÇALAR

İnce ince kesilmiş odun parçaları ya da farklı boyutlardaki ahşaplar ile rüstik bir oda dekorasyonu oluşturabilirsiniz. Bu parçaları internet üzerinden satın alabilir ya da bir marangozdan temin edebilirsiniz. Minik parçalardan oluşan odunlarla ayna ve tablolarınız için dekoratif çerçeveler üretebilirsiniz.

Kusursuz bir sonuç istiyorsanız çerçevelerde vernik kullanabilirsiniz. Fakat bu tarz tasarımların doğal haliyle de çok çarpıcı görüneceğine eminiz. Bahçenizde bulduğunuz kurumuş bir ağaç dalını, uçlarına lambalar takarak şık bir abajura dönüştürebilirsiniz. Ufak tefek dal parçalarını yan yana dizerek mumlukları ya da vazoları da kaplayabilirsiniz. Tüm bu tasarımlar için tek bir sınır var, o da sizin hayal gücünüz!

 

 

 

 

ÖZGÜN İÇERİK

 


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.