Öğrenci Kariyeri Banner

Etkili Bir İletişim İçin Beden Dilinizi Kullanın

Etkili Bir İletişim İçin Beden Dilinizi Kullanın

İletişim halindeyken sadece konuşmamız yetmemektedir. Hareketlerimizden ve yüz ifadelerimizden, duygularımızı direkt verebilen şey beden dilidir. 

İletişim etkin bir süreçtir ve iletişim kurarken dikkat etmemiz gerekir. İletişim, iş hayatımızı ve yaşamımızı etkileyen önemli bir parçadır. Etkili iletişim, söylenenlerin ardındaki duyguyu belirterek hisleri anlamak ile ilgilidir. Karşılıklı iletişimde bulunduğunuz kişi veya kişilere karşı onu dinlediğinizi ve anladığınızı ifade etmeniz gerekmektedir.. 

Beden dili sayesinde etkili iletişimi gerçekleştirebilirsiniz. Etkili iletişim ile birlikte iletişim sürecinde yanlış anlaşılmanın önüne geçip iletişim halinde olduğunuz kişinin güvenini kazanabilirsiniz. 

Beden Dilinin İletişime Ne Faydası Var?

Beden Dilinin İletişime Ne Faydası Var?

Sözcükler, iletişim halindeyken tek aracı değildir. Bunun yanı sıra, mimikler, ses tonu, vücut duruşu ve daha birçok şey etkili iletişim etkenidir. Beden dili eğitimi alarak bu özelliği geliştirebilirsiniz. Beden dili, karmaşık bir sistemi vardır fakat eğlencelidir. Beden diline hakim olan ve onu etkin kullabilen insanlar, iletişimde olduğu kişilerle daha yetkin, etkin ve saygın olarak nitelendirirler. 

Etkin ve Yetkin Beden Dili Nasıl Olur?

Etkin ve Yetkin Beden Dili Nasıl Olur?

Göz Teması Kurun 

Karşınızdaki insanı dinlediğinize dair izlenim vermek için göz teması kurmak önemli bir unsurdur. Göz teması en önemli etkenlerden bir tanesidir. 

Duruşunuz Dik Olsun 

Etkin bir beden dilinin temelinde dik duruşunuz vardır. Ne kadar dinç ve dinamik durursanız karşınızdaki insana kendinizi güvendiğinizi gösterirsiniz. 

Ayna Karşısında Pratik Yapın

Aynanın karşınızda biriyle iletişim halinde olurmuşcasına konuşun. Ses tonunuz ve mimiklerinizin nasıl şekil aldığını görüp kendinizi ona göre yönlendirebilirsiniz. 

Kıyafetinize ve Kişisel Bakımınıza Dikkat Edin 

Seçtiğiniz kıyafetle bile özgüveninizin gün içerisinde ne kadar değiştiğini fark edersiniz. Kendinizi daha çok göstermek isteyip, daha çok alanda olmanızı istemenize sebep olacaktır. Özenilmiş, temiz ve ütülü kıyafet seçimleriniz karşınızdaki kişiyi de etkilyecektir. 

İçten Gülümseyin 

İletişim halinde olduğunuz kişiyi dinlerken veya bir şeyler paylaşırken yüzünüzde içten bir tebessüm olursa karşınızdaki kişi ile olumlu yönde enerji içinde olduğunuzu göstermiş olursunuz. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.