Öğrenci Kariyeri Banner

Epidemic Sound’dan Meta’ya 142 Milyon Dolarlık Dava!

Epidemic Sound’dan Meta’ya 142 Milyon Dolarlık Dava!

Telifli müzik sağlayan bir platform olan Epidemic Sound, Facebook’un ana şirketi Meta’ya binlerce eserinin çalındığı iddiasıyla milyonlarca dolarlık dava açtı.

20 Temmuz Çarşamba günü Kaliforniya’da açılan davada, Epidemic Sound yasal eyleminin amacını “yüzlerce müzisyen, şarkı yazarı, yapımcı ve vokalist tarafından yaratılan müziklerin Meta tarafından kasıtlı olarak çalınmasını önlemek” olarak açıkladı.

'Günde 80 Binden Fazla Eser İhlal Ediliyor'

İsveçli müzik şirketi, Meta’nın “Epidemic’in tekrarlanan ihlal bildirimlerini ve ihlali durdurmaya yardımcı olacak araçlara erişim taleplerini görmezden geldiğini” ifade ediyor. Epidemic Sound ayrıca Meta’nın sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’da birincil amacı hırsızlık miktarını artırmak olan araçlar yarattığını belirtiyor.

İsveçli müzik şirketine göre, Meta’nın iddia edilen yasadışı davranışı günde 80 binden fazla Epidemic eserinin ihlaline neden oluyor. Epidemic Sound ayrıca Meta platformlarındaki müzik içeriklerinin yüzde 94’ünün çalıntı olduğunu iddia ediyor.

İsveçli müzik şirketi, ihlal edildiğine inandığı eserlerin her biri için maksimum 150 bin dolar tutarında yasal tazminat talep ediyor ve talep edilen zararın toplamı en az 142 milyon dolar.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.