Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Görüntülü Konferans Uygulamaları

En İyi Görüntülü Konferans Uygulamaları

Toplantılara evden girmeye, işlerimizi bilgisayardan yürütmeye iyiden iyiye alıştığımız bu dönemde, kimi zaman internet alt yapımızdan kaynaklanan sorunlardan kimi zaman ise bulunduğumuz ortamın konferanslara yeteri kadar uygun olmaması yüzünden yapılan görüşmelere fazla adapte olamıyoruz.

Tüm sorunları olmasa da oluşabilecek bazı sorunları ortadan kaldırmak için yardımcı olabilecek görüntülü konuşma uygulamalarını sizler için derledik.

Skype

konferans

Neredeyse hepimiz tarafından bilinen ve sıkça kullanılan uygulamaların başını çeken Skype’ın, basit ve kolay bir kullanımının yanı sıra ücretsiz olması da kullanıcıların ilgisini çekmeye yetiyor. Ücretli sürümüyle gelen ekstra özellikler mevcutken, ücretsiz haliyle görüntülü konuşmakla birlikte sesli arama da yapabilirsiniz.

Spike

konferans

Windows, Mac, iOS ve Android için kullanılmasının yanı sıra web tarayıcınızın platformlarından bağımsız olarak da bağlanabilirsiniz. Genellikle profesyonel sektörler için önerilen bu uygulamayı bireysel kullanıcılar ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Profesyonel ekipler ise her kullanıcı hesabı adına belirli bir ücret ödeyerek platformu kullanabiliyorlar.

Jitsi

konferans

Tüm aramaların şifrelendiği bu uygulama tam da verilerinin gizliliği hakkında endişe duyan kullanıcılar için. Uygulama açık kaynaklı bir yazılıma sahip olmasıyla güvenilirliğini ikiye katlamış durumda. Windows, Android, iOS ve Linux’da kullanılan uygulama katılımcı sınırı koymamakla birlikte kullanıcıların hizmeti kullanabilmesi için hesap açma zorunluluğunu da bulundurmuyor.

Tox

konferans

Yazılımı hala geliştirilmeye devam ederken görüşmeler sadece iki kullanıcı arasında ve Windows, macOS, Linux, Android ve iOS gibi cihazlarda kullanılıyor. Görüntülü konuşmanın yanında dosya paylaşımı ve anlık mesajlaşma olanakları da sunmakta.

Whatsapp

konferans

Bir gruptaki 256 kişiyle sohbet edebilirken görüntülü konuşmanızı sadece 4 kişiyle sınırlamalısınız. Whatsapp, uçtan uca şifreleme sunarken, yazılımının yaygın olması sebebiyle birçok kişiyle video konferansına katılabilirsiniz.

FaceTime

konferans

32 kişiye kadar davet isteği gönderme imkânınız bulunurken, FaceTime’ın en büyük dezavantajını sadece Apple cihazları arasında kullanılması olarak sayabiliriz. iPhone, iPad ve Mac cihazları bulunan kullanıcılar arasında görüşme sağlamanız mümkün.

Google Duo

konferans

İki kişi arasında görüntülü konuşma yapabileceğiniz gibi bu sayıyı 8’e kadar çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca Google size kullanıcılardan gelen aramaları yanıtlamadan önce kendi görüntünüzün ön izlemesini görebileceğiniz bir kısım sunuyor. Başka bir artısı ise sadece iOS cihazlarda değil Android’de de kullanılması.

Wire

konferans

5 kullanıcıya kadar sesli, 4 kullanıcıya kadar görüntülü arama imkânı sunan bu platform, Windows, Linux, macOS, Android ve iOS cihazlarda kullanılmasının yanı sıra tarayıcıda da kullanabiliyor. Ayrıca Spotify, YouTube, Vimeo ve Soundcloud’dan diğer Wire kullanıcılarıyla içerik paylaşımı da yapabilirsiniz. Profesyonel abonelik seçmeniz durumunda ise Wire Red ile acil bir kriz durumunda bile sesli veya görüntülü iletişim kurabiliyorsunuz.

Google Hangouts

konferans

En iyi video görüşmesi yazılımlarından biri olan Hangouts’da Gmail kimliğine sahip olan kullanıcılarla sesli ve görüntülü yapabilmenizin yanı sıra ileti gönderimi de yapabiliyorsunuz. Görüntülü görüşmeleri 10 kişiyle sınırlandırsa da konferanslara katılmanız için tek yapmanız gereken şeyin bir Gmail kimliği oluşturmanızı göz önünde bulundurmalısınız.

Tango

konferans

200 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan uygulama en eski ama en iyi konferans yazılımlarından biri olarak görünmekte. Hem telefonlar hem de Windows için mevcut olan sürümleriyle görüntülü görüşmenin yanında kullanıcıların görüşme esnasında oyun oynayabilme gibi bir imkânı da bulunuyor.

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Görüntülü Aramalarda İletişim Becerilerinizi Geliştirmek için 9 İpucu

 


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.