Öğrenci Kariyeri Banner

Görüntülü Aramalarda İletişim Becerilerinizi Geliştirmek için 9 İpucu

Görüntülü Aramalarda İletişim Becerilerinizi Geliştirmek için 9 İpucu

Bir anda çoğumuz uzaktan çalışmaya itildik. İş yerlerimiz kapandığında, uzaktan çalışan ya da eğiitim gören aile üyeleriyle paylaştığımız derme çatma ev ofisleri kurmak için çabaladık. Bu yeterince stresli değilmiş gibi video konferans görüşmeleri ekiplerimizle etkili bir şekilde buluşmayı ve işbirliği yapmayı oldukça zorlaştırdı.

"Aslında, başkalarıyla videoda buluştuğumuzda iletişim daha zor ve stresli. Bir iletişim koçluğu şirketi olan Speaking that Connects'in başkanı Eileen Sinett, "Gerçek göz teması kuramayız, sözlü olmayan ipuçlarını okuyamayız veya yüz yüze toplantılarda yaptığımız gibi yan sohbetler yapamayız" diyor.

Ekranda profesyonel görünme, arka plandaki dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirme ve teknolojik aksaklıklarda gezinme konusunda da endişelenebiliriz. Video aracılığıyla görüşmelerimizde sürekli “açık” olmanın baskısını hissediyoruz. Çoğumuz kendi prodüksiyon ekibimizin lüksüne sahip değiliz, bu yüzden biz kendimizin video yapımcısı, yönetmeni ve ekrandaki yeteneği olmalıyız, ”diyor CEO MEDIA COACH, Inc.'in kurucusu ve yönetici iletişim stratejisti Donatella Giacometti.

İyi ya da kötü, görüntülü görüşmeler bundan sonra hep hayatımızda olacak. Evden çalışma kısıtlamaları yavaşça kaldırıldıkça ve işyerlerimize geri döndüğümüzde, video konferans uygulaması uygun sosyal mesafeyi korumamıza epey yardımcı olacaktır. Örneğin, ofis tabanlı ekibinizin bir veya iki üyesi, bir konferans odasında bir araya gelmek yerine, koridorun hemen aşağısındaki meslektaşlarınızla bir video görüşmesine katılabilir ya da bölümünüz yıllık saha dışı etkinliği yerine sanal bir konferans düzenleyebilirsiniz.

Bu ipuçları sizi "kameraya hazır" hale getirebilir ve görüntülü iletişim becerilerinizi geliştirebilir, böylece ekranda gösterişli, profesyonel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Çağrılara her daim hazır olmayı sistematik hale getirin

Giacometti, "Her video görüşmesi için çözümü yeniden icat etmek zorunda kalmamak için bir kontrol listesi oluşturun," diyor. Yapılacaklar-Kontrol listeniz, ses ve video kalitesini kontrol etmek, tüm cihazları sessize almak ve slaytlarınızı ve arka planınızı ayarlamak için hatırlatıcı maddeler içermelidir.

Platformu öğrenin

Şirketinizin Zoom, Go-To Meeting veya Microsoft Teams gibi tek bir video platformunda standart hale gelmesi olasıdır. Platformun çevrimiçi eğitimine katılın veya bir iş arkadaşınızla pratik yapmak için bir toplantı ayarlayın. Sesi kapatmak, ekranınızı paylaşmak ve sohbet yoluyla iletişim kurmak gibi temel görevleri prova ettiğinizde daha yetkin hale geleceksiniz.

Profesyonelce giyin

Kamera karşısında takım elbise giymenize gerek yokken pijamalarınızın içinde de olmamalısınız. "Yüz yüze toplantılarla aynı kurallar video için de geçerlidir, şık görünmeniz gerekiyor " diyor,  Long Shot Productions'ın başyapımcısı Lisa Marie Latino. “Yakalı bir gömlek giyin; parlak, mücevher tonlu renkler kamerada daha güzel, ”diyor Latino.

Çevrenize bakın

Arkanızda görülebilecek alanı düzenleyin, böylece kitap rafları veya dağınık tezgahlarla başkalarının dikkati dağılmaz. Bu mümkün değilse, karışıklığı maskeleyebilecek sanal bir arka planın nasıl ayarlanacağını öğrenmek için video platformunun çevrimiçi yardım işlevinde arama yapın. Ayrıca Latino, "Ekranda profesyonel görünmenin anahtarı;  aydınlatmadır" diyor. “Doğal ışık için dizüstü bilgisayarınızı bir pencerenin önüne koyun. Ayrıca sert aydınlatmayı yumuşatmak için filtreli, ucuz bir halka ışık satın alabilirsiniz."

Çevresel gürültüyü kontrol edin

Latino, “kendinizi yüksek ses trafiği olan alanlardan uzak tutun, TV veya radyonun sesini kapatın ve telefonunuzu uçak moduna alın”, diyor. Konuşmuyorsanız, sesi kapatın. Konuşurken arka plan gürültüleri kaçınılmazsa, gürültü engelleme uygulaması edinin. Krisp ve Noisli, ses ortamınızı iyileştirebilecek indirilebilir uygulamalar arasındadır.

Başkalarının zamanına saygı gösterin

"Toplantı katılımcılarının arka arkaya video görüşmeleri olabilir. Birinin başka bir görüşmeye katılması gerekebileceği için genişçe durup durmayacağını sorun ve konuşmanızı planlayın ”diyor Giacometti. "Bir toplantı gündemini takip edin, özet ve sorular için zaman tanıyın." Bir toplantı katılımcısıysanız, zamanında gelmeye özen gösterin. Eğer geciktiyseniz de görüşmeyi kesintiye uğratmadan gecikmenizden dolayı özür dilemek için sohbet işleyişini dikkate alın.

Kısa ve net içerik paylaşın

Giacometti, "Her video görüşmesi, bir katılımcının gündemindeki diğer her şeyle fikir paylaşımı yapmasını zor kılar " diyor. "Ev sahibi sizseniz, tartışmayı düzenli bir şekilde ilerletin." İçerik olarak slaytları veya paylaşılan bir ekranı kullanın, böylece katılımcılar aramanın temel çıkarımlarını ellerinde tutabilir. Katılımcıysanız, kısaca konuşmaya çalışın ve konuyu dağıtmayın.

Çoklu göreve direnin

Odaklanarak dinleme, video aracılığıyla etkili bir şekilde iletişim kurmak için çok önemlidir. "Aynı anda çoklu işlerle uğraşmayın. Görüşmedeki diğer kişileri, onlarla aynı odadaymış gibi dinleyin. Marathon Petroleum Co.'da ruhsatlandırma işleri müdürü Marise Textor, “Odaklanmanız için not alın ”diyor.

Merhametli olun

Bu yeni çalışma yöntemine alıştıkça, teknik aksaklıklar, garip arka plan gürültüleri ve diğer aksaklıklarla karşı sakin kalmamız ve tolerans göstermeniz gerekiyor. Sinett, "Başkalarını affedin ve mizah anlayışınızı koruyun, başkalarının da bunu atlatmasına yardımcı olacaksınız" diyor.

KAYNAK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.