Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Dijital Yayın Platformları!

En İyi Dijital Yayın Platformları!

Özellikle pandemi döneminde hepimizin hayatını kurtaran dijital platformların sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. Platformların sayısının artmasıyla birlikte şirketler arasındaki rekabet de her geçen gün daha da artıyor.

Şirketler daha fazla abone sayısına ulaşabilmek adına devamlı kullanıcı deneyimini iyileştirmeye, bununla birlikte de sık sık yeni içerikler üretmeye devam ediyor. Bu durum aynı zamanda kullanıcıların kafasının karışmasına da neden oluyor. Bu kadar çok platform ve yapım arasında herkes nereye üye olacağını şaşırmış durumda.

Bu açıdan bir nebze de olsa sizlerin kafa karışıklığını giderebilmek adına, Türkiye'de yayın yapmakta olan kaliteli dijital platformları ve abonelik ücretlerini derledik.

En İyi Dijital Yayın Platformları:

Netflix

Türkiye pazarına 2016’da giriş yapan Netflix, dijital yayın platformları arasında en büyüğü ve en tercih edileni konumunda. 2022 yılında 80’den fazla orijinal yapımı izleyiciyle buluşturan platform, kütüphanesine her hafta yeni içerikler eklemeye devam ediyor. Netflix, sıklıkla üyelik ücretlerine yaptığı zamlarla gündeme gelse de, sunduğu içerikleri ile açık ara lider konumunda.

Abonelik planları ve ücretleri:

  • Temel Plan: Aylık 63,99 TL
  • Standart Plan: Aylık 97,99 TL
  • Özel Plan: Aylık 130,99 TL

Disney Plus

Disney Plus, Haziran 2022 itibariyle dijital platformlar arasına hızlı bir giriş yaptı. Pixar, Marvel, Star Wars ve Net-Geo içeriklerini de kullanıcılarına sunan Disney, kaliteli yapımlarıyla en çok tercih edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Popüler animasyonlarıyla bilinen Disney, Marvel, Star Wars ve FX içerikleriyle de yetişkinlerin de dikkatini çekiyor.

Abonelik planları ve ücretleri:

  • Aylık üyelik bedeli: 64,99 TL
  • Yıllık abonelik bedeli: 649,90 TL

Prime Video

Amazon Prime Video, son dönemlerde orijinal yapımlarıyla sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz Eylül ayınla ilk bölümü yayımlanan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri serisi, dizi tarihinin en pahalı yapımı olarak yer aldı. Ayrıca kütüphanede The Boys, Upload, The Peripheral gibi başarılı seriler de mevcut.

Abonelik planları ve ücretleri:

  •  Aylık 7,90 TL

Mubi

Mubi, listedeki diğer platformlardan farklı olarak yalnızca film içerikleriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda platformun kütüphanesindeki filmler genel izleyiciler uygun olmayabilir. Çünkü Mubi’de yüksek bütçeli ya da ünlü oyuncu kadroları yerine büyük yönetmenlerin sanat filmleri yer alıyor.  Bu sebeple Mubi’deki ödüllü filmler ya da kült eserler herkes için uygun olmayabilir. 

Abonelik planları ve ücretleri:

  • Standart Üyelik: Aylık 49,99 TL
  • Yıllık abonelik: 431,88 TL
  • Öğrenci Planı: 29,99 TL

TOD (beIN Connect)

Dijitürk üyeliği bulunan kullanıcılar için ücretsiz olan beIN Connect, TOD isimli ayrı bir servis sağlıyor. Platfotm, bazı HBO dizileriyle birlikte 60’tan fazla TV kanalı, belgesel ve ödüllü filmler sunarken, TV kurulumu ile uğraşmak istemeyen kullanıcılar için de kolaylık sağlıyor.

Farklı konseptlerde abonelik paketleri bulunan platformun ücretleri 19,99 TL ile 249,99 TL arasında değişiyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.