Öğrenci Kariyeri Banner

En Çok Kullanılan Öğrenme Teknikleri!

En Çok Kullanılan Öğrenme Teknikleri!

Ders çalışırken size yardımcı olabilecek etkili öğrenme tekniklerini sizler için derledik...

1- Kalemle Vurgulama Tekniği

Kalemle vurgulama tekniği, okuduğunuz metinde akılda kalması gereken çarpıcı noktaları özel olarak belirtmesiyle oluşan tekniktir. Psikolojik olarak bir bütün içerisinde farklı renklerle gördüğü metni diğerlerine kıyasla daha fazla akılda kalır.

2- Anahtar Kelime Tekniği

Anahtar kelime tekniği, bir konu hakkında bilgi edinirken akılda kalması gereken kelimeleri farklı bir kağıda yazmak anlamına gelmektedir. Anahtar kelimeler, beyin tarafından algılandığında ait olduğu konunun tamamını anımsatma işlevi gerçekleştirir.

3- Özet Çıkarma Tekniği

Özet çıkarma tekniği, öğrenilmesi gereken konuyu yüksek odaklı bir biçimde okuduktan sonra başka bir kağıda çalışılan konunun ana hatlarıyla yazarak çalışılmasıdır. Özet çıkarma tekniği sayesinde kişiler, öğrenilmesi gereken konu dosyalarının tamamını  tekrar okumak zorunda kalmazlar.

4- Zihinsel Şema Tekniği

Zihinsel şema tekniği, konuyu özümsemesi gereken kişinin dokümanları okuduktan sonra zihninde konuya dair kısayollar oluşturmasıdır. Bu kısayollar, kişinin konuyu kalıcı şekilde öğrenmesini sağlar. Zihinsel şema oluşturmak öğrenme teknikleri içerisinde en kısa sürede etkili olan opsiyondur.

5- Pratiğe Dökme Tekniği

Pratiğe dökme tekniği, öğrenilecek olan bir olgunun teorik kısmını kavradıktan sonra teorileri uygulama işlemidir. Kişi, bilgileri teorik açıdan öğrenmiş olsa da öğrendiklerini uygulayıp deneyim kazanır. Deneyim kazanmak kalıcı ve etkili öğrenmenin en önemli etkenlerindendir.

6- Aralıklı Çalışma Tekniği

Aralıklı çalışma tekniği, öğrenme sürecinde her adımın mola vererek sürdürülmesidir. Konu kapsamının tamamını aynı anda öğrenmeye çalışmak yerine konuyu parçalara bölerek öğrenir. Bu sayede konu hakkında adım adım ve tam öğrenme sağlanır.

 

Kaynak 

 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.