Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'tan Mars Yolculuğu İçin Tarih

Elon Musk'tan Mars Yolculuğu İçin Tarih

İnsanoğlunun Ay'dan sonraki yeni hedefi olan ve  Kızıl gezegen olarak da bilinen Mars'a yapılacak olan yolculuk için sadece uzay ajansları değil özel şirketler de uzun zamandır ciddi bir rekabet içerisinde. Çin Uzay Ajansı, NASA (National Aeronautics and Space Administration) ve ESA (European Space Agency) gibi pek çok devlet ajansı Mars projelerine bugünlerde son hallerini veriyor. Kızıl gezegene gözünü diken özel şirketlerin başında ise SpaceX geliyor. 

 SpaceX'in sahibi ve CEO'su olan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda ise Mars yolculuğu için tarih verdi.

2024'te Starship gezegenler arası taşıma sisteminin ilk Mars yolculuğuna çıkabileceğini söyleyen Elon Musk,  konu ile ilgili yaptığı açıklamada, SpaceX'in  Starship uzay aracının ilk Mars görevinin insansız olacağını belirtti. Şirket Starship'i 2021 yılı itibarıyla uzaya taşımayı, 2022 yılında insansız, 2023'te ise insanlı Ay görevlerine çıkmayı hedefliyor.

 

 

Özgün İçerik


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.