Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk İnsansı Robotunu Tanıttı: Tesla Bot!

Elon Musk İnsansı Robotunu Tanıttı: Tesla Bot!

Tesla AI Day etkinliğinde insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u tanıttı.

Elon Musk, dün Tesla'nın AI Day etkinliğinde insanların günlük hayatta yapmakta zorlandığı temel görevleri yerine getirmek amacıyla tasarlanan insansı robotu 'Tesla Bot'u sundu. Musk, robottan “dostça olması ve insanlar için inşa edilmiş bir dünyada gezinmesi amaçlanıyor” şeklinde bahsetti. İlk prototipin gelecek yıl piyasaya çıkmasının beklendiğini sözlerine ekledi. Tehlikeli ve tekrarlayan görevleri insanlar için yapmak üzere geliştirilen robot, yapay zeka tabanlı bir sistemden güç alacak.

Tesla Bot, 172 cm boyunda ve 56 kilo ağırlığında. İnsansı robot, tam anlamıyla bir insana benziyor. Ek olarak ortalama bir insanın yürüme hızından biraz daha hızlı olacak şekilde tasarlandı. Saatte 8 km hızla hareket edebilen robot, yaklaşık 21 kilograma kadar yükleri taşıyabilecek. Söz konusu robot, market alışverişi gibi günlük basit işleri yapabilecek. Tesla otomobillerinde bulunan birçok sensörü ve FSD bilgisayarı da başta olmak üzere birçok teknolojiyi de kullanabilecek.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.