Öğrenci Kariyeri Banner

Ekrem İmamoğu, İstanbul'da Yıkılma Tehdidi Olan Bina Sayısını Açıkladı!

Ekrem İmamoğu, İstanbul'da Yıkılma Tehdidi Olan Bina Sayısını Açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaptıkları çalışmalarda 90 bin binanın yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

İstanbul’un yapı envanterine ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Bizim yaptığımız çalışmada şu an itibariyle ağır ya da çok hasarlı, yani yıkılma tehdidiyle karşı karşıya olan 90 bin yapı olduğunu düşünüyoruz. İş yeri olan da var konut olan da var. Çok hızlı hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız. İBB ya da hükümet 1999'dan sonra birçok şey yapmış İstanbul'da ama hepsini topladığımızda 80 sene daha çalışmamız gerekiyor ki yapı stoğunu güçlü hale getirelim. Böyle olmaz.” diye konuştu.

"Keşke İstanbullulara 'Huzurla evinizde yatın, uyuyun' diyebilsem"

Bu mesele İstanbul'un can meselesi olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Merkezi bir mekanizmayla yönetilmeli. Bu teklifi getirirken hükümete, bakanlığa 'Tabii ki bu işin başında siz olacaksınız' dedim. Ama tek başınıza yapamazsınız. Bunun için bir kurul oluşmalı. Bu ısrarımızı devam ettiriyoruz.

Bakanlığın, valiliğin, büyükşehirin, ilçe belediyesinin, inşaat sektörünün, yapı sektörünün, finans sektörünün, sigorta sektörünün, mahalle temsilcilerinin içinde olduğu bir mekanizmadan bahsediyorum. Taslağımızı da sunduk. Bu acil bir meseledir, akşamı sabahı bile yok” fadelerini kullandı.

İstanbul'da imar barışı uygulamalarında yapı kayıt belgesi verilen yapı adedinin 317 bin olduğunu belirten İmamoğlu, “Bina sakat, yanlış yerde, başına çökecek. Böyle bir anlayışla İstanbul'da hareket edilemez. İstanbul odaklı, bu ayın sonunda kurumlardan, kurullardan, bakanlıktan beklentilerimizi ve çağrılarımızı yapacak bir toplantıyı da hazırlıyoruz. Keşke İstanbullulara 'Huzurla evinizde yatın, uyuyun' diyebilsem.” diye konuştu. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.