Öğrenci Kariyeri Banner

İstanbul'da Bir Belediye Yazılım Girişimcilerini Desteklemek İçin Kuluçka Merkezi Kurdu!

İstanbul'da Bir Belediye Yazılım Girişimcilerini Desteklemek İçin Kuluçka Merkezi Kurdu!

İstanbul Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi, yazılımla ilgilenen girişimcilere 24 Eylül’de kapılarını açacak. 1 Ekim tarihine kadar online olarak başvuru yapabilirsiniz.

Güngören Belediyesi tarafından , Alt+Tab Yazılım Kuluçka Merkezi'nde yetenekli gençleri yazılım sektörü profesyonelleri ile bir araya getirerek, onların yenilikçi örnek projelerde yer almalarına olanak sağlanması hedefleniyor. 

Online olarak başvuru yapılan merkezde her üç ayda bir, 7 kişiden oluşan 16 ekip kabul ağırlanacak. Ekipte yer alacak kişilerin 17-30 yaş arasında olması gerekiyor. Merkeze kabul edilen gençler, gerçek projelerde yer alarak kendilerini sektöre hazırlayabilecek. 

Yalnızca Yazılım Sektörü Yer Alabilecek!

Tüm Türkiye’den kayıt yapılabilecek merkeze başvurular alttab.gungoren.bel.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek. 1 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 15.00’te de online olarak merkeze kabul sınavı yapılacak. 10 sorudan oluşan testi başarıyla geçen 112 kişi merkeze katılabilecek. 

Kabul edilen ekipler, 3 aylık süre içerisinde Agile Proje Yönetim metodolojisi ile oluşturulacak. Team Lead’lerin bizzat yöneteceği projelerde, kullanılacak teknolojiler sektörün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak istişarelerle kararlaştırılacak. Her ekip kendi içinde iş bölümü yaparak gerçek bir Startup’ta proje geliştiriyormuş gibi bir deneyim kazanacak

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, merkez hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Güngören’de katma değer yaratmaya istekli gençlerden oluşan dinamik bir potansiyelimiz var. Bugünün dünyasında yeni nesil ekonominin aktörleri artık yazılım-teknoloji sektörü mensupları olacak.

Temel motivasyonu insanlığın ortak iyiliği olan bu gençleri burada bir araya getirip geleceğe hazırlamanın başlı başına bir ekonomik değer olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz için stratejik olan yazılım sektörüne güçlü bireyler yetiştirmek maksadıyla kurduğumuz merkezimin her yıl yaklaşık 12 milyon dolarlık bir değer üretmesini bekliyoruz".

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.