Öğrenci Kariyeri Banner

Ehliyet Alacaklara Kötü Haber: Fiyatlar Değişiyor!

Ehliyet Alacaklara Kötü Haber: Fiyatlar Değişiyor!

Ehliyet almayı düşünenleri hayal kırıklığına uğratacak bir haber geldi. Asgari ücret ve akaryakıt zamlarının ardından ehliyet ücretlerinde de fiyat artışı yaşanacağı ortaya çıktı.

Şu an ortalama fiyatı 7 bin lira civarında olan sürücü kurslarına zam geliyor. 10 Temmuz'da yapılacak olan düzenlemeyle birlikte ehliyet sahibi olmanın bedeli 13 bin lirayı bulacak.

En Az Yüzde 30 Zam Gelecek!

Sektör kaynaklarnın aktardığı bilgiye göre, ehliyet fiyatlarında en az yüzde 30'luk bir zam bekleniyor. 10 Temmuz'da yapılacak olan düzenlemeyle beraber ehliyet sahibi olmanın bedeli 13 bin liraya kadar çıkacak.

Fiyatlar elbette şehirlere göre değişiklik gösteriyor. Şu anlık ehliyet almanın bedeli İzmir’de 10 bin 500, İstanbul’da 11 bin TL, Ankara’da ise ortalama 12 bin TL. Bunun yanı sıra sınav ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.

Yazılı sınav harcı 240 TL, direksiyon sınavı harcı ise 295 TL olarak ödenmeye devam edecek. 

Gelmesi beklenen zammın nedenleri olarak; asgari ücretin artması, parça fiyatlarının artması, araç fiyatlarının artması ve en önemlisi yakıt fiyatlarının artması gösteriliyor. İşin kötü yanı ise, yapılacak zammın ardından yıl içerisinde bir fiyat güncellemesi daha yapılması beklendiği söyleniyor.

Son bir not; şu an geçerli olan fiyatlarla hafta sonuna kadar ehliyete yazılabilirsiniz. Eğer ehliyet alma gibi bir düşünceniz varsa elinizi çabuk tutmalısınız.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.