Öğrenci Kariyeri Banner

İspanya'da 18 Yaşına Giren Gençlere 20 Bin Euro Verilecek!

İspanya'da 18 Yaşına Giren Gençlere 20 Bin Euro Verilecek!

İspanya'dan hepimizi imrendirecek düzeyde bir haber geldi. Guardian gazetesinde yer alan habere göre, İspanya Çalışma Bakanı 18 yaşına giren gençlere 20 bin euro destek verilmesini önerdi.

İspanya’nın Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, İspanya’da 18 yaşına giren her gencin sosyal eşitsizliğe karşı sağlam durması için bir plan önerdi. Diaz, gençlerin eğitimleri veya iş kurma hayallerinde harcayabilmeleri için 18 yaşına girdiklerinde 20 bin euro (567 bin TL) destek almaları önerisinde bulundu.

18-23 Yaş Arasında Ödeme Yapılması Planlanıyor!

23 Temmuz’da İspanya’da yapılacak erken genel seçimler öncesi hükümet, genç seçmenin oylarını kazanabilmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bunun için de Çalışma Bakanından gençlerin ilgisini çekecek bir öneri geldi. Bakan Yolanda Diaz, 18 yaşına giren her gence eğitimleri ve iş kurma hayalleri için kullanabilecekleri 20 bin euroluk bir destek sağlanması önerisinde bulundu

Bu girişim için gereken yıllık 10 milyar euronun ise, zenginlerden alınacak vergi miktarının artırılmasıyla sağlanması planlanıyor.18-23 yaş arasında yapılması planlanan ödemelerle, gençler arasındaki fırsat eşitliğinin sağlanması hedefleniyor.

Bakan Diaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bu, gençlerin bir geleceğe sahip olmalarını sağlamalı ve onlara soyadlarına ya da geldikleri aileye bağlı olmaksızın okuma ya da iş kurma şansı vermeliyiz. Bu yüzden bu insanlara 18 yaşına girdiklerinde 20 bin euro vermeliyiz. Böylece istedikleri gibi kendilerini geliştirebilirler. 23 Temmuz’da bunu belirleyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

İspanya’da hükümet üyeleri ise Diaz’ın teklifi karşısında şaşkın. Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, önerinin “pratikte mümkün olmadığını” düşünüyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.