Öğrenci Kariyeri Banner

Edu Mailin Sağladığı Avantajlar: OneDrive'dan Nasıl Faydalanılır?

Edu Mailin Sağladığı Avantajlar: OneDrive'dan Nasıl Faydalanılır?

Daha önce sizlere edu mailin sağladığı avantajları aktarırken GitHub ve JetBrains'ten nasıl faydalanabileceğinizden bahsetmiştik. Bugün de edu mailin sağladığı avantajları paylaşmaya devam ediyor ve OneDrive'dan nasıl yararlanabileceğinizi açıklıyoruz.

Üniversiteye başladıktan sonra üniversite öğrencilerine sonu edu.tr uzantılı bir mail adresi veriliyor. Bu mail adresi tıpkı gmail, outlook gibi mail alıp göndermeye yarasa da birbirinden harika pek çok fırsatın da kapılarını aralıyor.

Üniversite İçerisindeki WiFi Ağlarına Bağlanabiliyor

Türkiye genelinde vakıf ve devlet üniversitelerinde tüm akademik üye ve personellerine üniversite içindeki iletişimi kolaylaştırmak ve kimlik doğrulamasını sağlayabilmek adına bir mail adresi veriliyor.

Bu mail adreslerini öğrencilerin de alma hakkı var. Öyle ki kampüs içerisindeki bazı Wi-Fi ağlarını kullanabilmek için de bu mail adresiyle giriş yapma zorunluluğu bulunuyor.

OneDrive Nedir?

OneDrive, sizi tüm dosyalarınıza bağlayan bir Microsoft bulut hizmetidir. Dosyalarınızı depolamanıza ve korumanıza, diğer kullanıcılarla paylaşmanıza ve tüm cihazlarınız için her yerden ulaşabilmenize olanak sağlar. E- OneDrive veya okulunuz tarafından sağlanan bir hesap ile birlikte kullanıyorsanız, bazen buna "İş veya okul için OneDrive yardımı " denir.

OneDrive'dan Ücretsiz 1 TB'lık Depolama Alabilirsiniz!

Edu uzantılı mail adresinizle ücretsiz olarak 1 TB (Terebayt)’lık bir bulut depolama edinebilirsiniz. Ücretsiz 1 TB OneDrive kullanmak için mail adresinizle kayıt yapmanız yeterli. OneDrive diğer bulut depolamalardan biraz farklı olabilir.

Google Drive ise henüz edu mail ile bir fayda sağlamıyor. Ancak belki ileride bu konuyla ilgili bir çalışma gerçekletirebilirler.

 

Edu Mail'in avantajları hakkında daha önceki yazılarımıza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.