Öğrenci Kariyeri Banner

Edu Mail'in Sağladığı Avantajlar: JetBrains'ten Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Edu Mail'in Sağladığı Avantajlar: JetBrains'ten Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Daha önceki yazımızda edu mailin sağladığı avantajlardan bahsederken GitHub'tan nasıl faydalanabileceğinizi anlatmıştık. Bugün de edu mailin sağladığı avantajları paylaşmaya devam ediyor ve JetBrains'ten nasıl yararlanabileceğinizi açıklıyoruz.

Üniversiteye başladıktan sonra üniversite öğrencilerine sonu edu.tr uzantılı bir mail adresi veriliyor. Bu mail adresi tıpkı gmail, outlook gibi mail alıp göndermeye yarasa da birbirinden harika pek çok fırsatın da kapılarını aralıyor.

Türkiye genelinde vakıf ve devlet üniversitelerinde tüm akademik üye ve personellerine üniversite içindeki iletişimi kolaylaştırmak ve kimlik doğrulamasını sağlayabilmek adına bir mail adresi veriliyor.

Bu mail adreslerini öğrencilerin de alma hakkı var. Öyle ki kampüs içerisindeki bazı Wi-Fi ağlarını kullanabilmek için de bu mail adresiyle giriş yapma zorunluluğu bulunuyor.

JetBrains Nedir?

JetBrains, yazılım geliştirme ve proje yönetimi ile ilgili araçlar geliştiren bir yazılım şirketidir. Şirketin birçok programlama dili için IDE'si bulunmaktadır. Bunlar; Java için IntelliJ IDEA, Python için PyCharm, Php için PHPStorm, JavaScript için WebStorm, Ruby için RubyMine, iOS/OS X geliştirmeleri için AppCode, C ve C++ için CLion, veritabanı ve SQL çalışmaları için DataGrip, Python ile programlamaya yeni başlayanlar için PyCharmEdu şeklindedir.

Geliştirme IDE'lerinin yanında yazılım geliştirme takımları için de araçlar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; hata kayıt için YouTrack, kodu gözden geçirme ve depo işlemleri için Upsource, sürekli tümleştirme için TeamCity şeklindedir.

Şirket ayrıca 2011 yılında, kendi geliştirdikleri JVM üzerinde çalışan Kotlin adında bir programlama dilini tanıtmıştır.

Üniversiteniz tarafından sizlere sağlanan edu mail adresi ile JetBrains'e ait olan tüm bu programlardan lisanslı olarak ücretsiz faydalanabilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.