Öğrenci Kariyeri Banner

Eski YouTube Videoları Nasıl Bulunur?

Eski YouTube Videoları Nasıl Bulunur?

Uzun yıllardır hayatımızda bulunan YouTube'ta neredeyse sınırsız diyebileceğimiz video mevcut. Her gün birçok video izliyoruz ancak üzerinden zaman geçtikçe hatırlamakta zorlanıyoruz. Çok önceden izlediğimiz videolar bazen hafızamızda canlanıyor ancak sonrasında arayıp bulmak bulmak neredeyse imkansız gibi geliyor.

Tabii ki bunun da işimizi kolaylaştıracak oldukça basit bir yolu mevcut. 

Sihirli Kelimeler "site:youtube.com"

Aradığınız videoya kolaylıkla ulaşabilmek için Google'a ilgili kelimeleri yazıp sonuna "site:http://youtube.com" yazın. Ardından arama araçlarından "Herhangi bir zaman" seçeneğini "Özel bir aralık belirle" olarak değiştirin ve başlangıç ve bitiş tarihlerini yazıp aratın.

Google'da Arama Yaparken Kullanabileceğiniz Diğer Kısayollar

Tırnak İşareti

Google'da bir arama yaparken aradığınız kelimeyi tırnak içine alarak aratırsanız, arama motoru kelimeyi içeren herhangi bir yazıyı bulmaktansa tam olarak aramak istediğiniz ifadeyi karşınıza çıkarır. Örneğin; bütçe dostu telefonlar şeklinde arama yaptığınızda Google bu iç kelimenin içerisinde geçtiği herhangi bir içeriği karşınıza çıkarır

Ancak 'bütçe dostu telefonlar' şeklinde aratırsanız Google tam olarak bu içeriği barındıran yazıları karşınıza çıkarır.

Görsel İle Arama Seçeneği

Google Görseller bölümünde arama kutucuğuna bilgisayarınızdaki ya da başka sekmedeki bir görseli sürükleyip bırakarak görsel araması yapabilirsiniz. Bu sayede benzer görsellere erişebilir, arama yaptığınız görselin farklı çözünürlüklerine ulaşabilir ve görselin hangi sitelerde kullanıldığını görüntüleyebilirsiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.