Öğrenci Kariyeri Banner

Edebiyatın Milli Sesi: Tarık Buğra

Edebiyatın Milli Sesi: Tarık Buğra

2 Eylül 1918 tarihinde Akşehir’de dünyaya gelen Tarık Buğra’nın bugün 102. doğum günü. Biz de sizler için Tarık Buğra’nın eserlerinden kesitler derledik.

1-“Gitmek mi...
En güzeli, en yakışanı bu idi. Ama nereye, ne ile, nasıl gitmeli, ne götürmeli, hangi gönlü, hangi bedeni götürmeli idi?..”

Küçük Ağa, Tarık Buğra

2-”Dil' i yanlış kullanma hiç bir faziletsizliğin kat' i delili değildir. Burası doğru. Fakat bozuk Dil' in bozuk düşünce demek olduğu da muhakkaktır.”

Düşman Kazanmak Sanatı, Tarık Buğra

3-“Insanın içinde bir şey vardır; bir şey. Kopar mı, kırılır mı, zedelenir mi? Bir şey olur işte.. Ondan sonra dünyaları versen de o, o ışığı, o cıvıltıyı bulamazsın artık. Artık olur mu?”

Yalnızlar, Tarık Buğra

4-"Düşmanın bir mi? Sen ona bir daha ekle. Üç mü, beş mi? Sen ona bir de kendini ekle ve üçse dört, beşse altı de. Ve sen, sana düşmanların en çetini oldun, bunu böyle belle!.."

Küçük Ağa, Tarık Buğra

5-“Herkes yalnız başına ölecek derler, sanki yaşayışlar paylaşılabilirmiş, paylaşılıyormuş gibi... zaman geçer ve insan harcadığı zamanda yalnız kalır."

İbiş’in Rüyası, Tarık Buğra

 

Doğum gününde milli yazarımızı sevgiyle anıyoruz.

 

Bonus:

Özgün İçerik 


Rumeysa İrmak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Rumeysa İrmak ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.