Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Zengin İnsanlarının Uyguladığı 5 Saat Kuralı Nedir?

Dünyanın En Zengin İnsanlarının Uyguladığı 5 Saat Kuralı Nedir?

Dünyada birçok CEO, iş ve bilim insanı tarafından kullanılan 5 saat kuralı belki bizleri milyarder yapmayacak ama kesinlikle öğrenme ve çalışma alışkanlıklarımıza katkı sağlayacaktır.

5 Saat Kuralı Nedir?

5 saat kuralı, hafta içi her gün 1 saatinizi öğrenmeye, kendinizi ve yeteneklerinizi geliştirmeye adanan zaman şeklinde tanımlanabilir. Hedeflenen konuda istenilen seviyeye gelene kadar düzenli uygulanması gereken ve çoğu başarılı insanın uyguladığı bir öğrenme biçimidir.

Elon Musk, Oprah Winfrey, Bill Gates, Warren Buffett ve Mark Zuckerberg gibi kendini kanıtlamış isimler hafta içi 1 saatlerini ya da haftada 5 saatlerini yeni bir şeyler öğrenmekle geçirirler. Ve bu zaman zarfında başka hiçbir şeyin dikkatlerini dağıtmasına izin vermezler.

5 saat kuralı 3 ana başlığa ayrılıyor:

Okuma

Kendinizi geliştirmek istediğiniz alan hakkında erişebildiğiniz kaynakları okuyarak başlayabilirsiniz.

Derinlemesine düşünme

Konuya ilişkin edindiğiniz tüm bilgiler üzerine derinlemesine düşünmeniz, parçaları birleştirerek anlamlı bir bütün oluşturmanız gerekir.

Deneyimleme

Edindiğiniz tüm bilgilerin ardından konu üzerine deneyimler edinmeniz, 5 saat kuralı'nın en önemli aşamasıdır. Okuduklarımız bir yere kadar aklımızda kalır, asıl önemli olan yaşadığımız deneyimlerdir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.