Öğrenci Kariyeri Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yaz Staj Ücretleri Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yaz Staj Ücretleri Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı basın açıklasında yaz stajlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaz staj ücretlerinin asgari ücret seviyesine yükseltileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularının bugün itibarıyla başladığını açıkladı. Erdoğan, "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz'' diye konuştu.

Stajyer Öğrenci Sayısı 150 Bine Çıkarılacak!

Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programı'ndaki stajyer öğrenci sayısının da 150 bine çıkartılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, staj sürelerinin 3 aya kadar uzatılabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularını bugün itibarıyla açıyoruz. Önümüzdeki yıl Ulusal Staj Programımızdaki stajyer öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Staj sürelerinin de 3 aya kadar uzatılabilmesini sağlıyoruz. Özel sektör de 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek toplamda bu sayıyı 300 bine ulaştırmamıza destek vermelidir.

Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz''.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

1 Yorum

  • Kaan Tuncer

    Meslek lisesin staj yapanlar için geçerli mi bende yazın staj yapıyorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.