Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Zeki İnsanlarının Asla Yapmadığı 7 Şey!

Dünyanın En Zeki İnsanlarının Asla Yapmadığı 7 Şey!

Zekânın insan yaşamı için son derece önemli olduğu bilinir bir gerçek. Çünkü zekâ, insanların düşüncelerinin, kararlarının, davranışlarının ve eylemlerinin arkasındaki en temel unsurlardan biri. Sizler için zeki insanların asla yapmadığı 7 özelliği derledik.

1. Sorumluluklarını Farkındalar

Her insan hata yapar ancak bu hataların sebebi sorumsuzluğunuzsa, zekânızı gündelik yaşamınızda pek de kullanmıyor olabilirsiniz. Oysa zeki insanlar, uygulamaya geçmeden önce bütün kararlarını detaylı bir şekilde düşünür. Üstelik bu değerlendirme sürecinde sorumluluk duygusunu elden bırakmazlar.

2. Zamanlarını Verimsiz Kullanmıyorlar

Zaman yönetimini doğru bir şekilde ayarlayabilmek, zeki insanların en dikkat çekici özelliklerindendir. Çünkü içerisinde bulunduğumuz iletişim çağı, bir insanın neredeyse 24 saatini verimsiz geçirmesine neden olabilecek pek çok unsurla dolu. Pek çok uzmana göre, zamanın verimsiz geçirilmesine neden olabilecek şeylerin başında ise sosyal medya geliyor. Bu nedenle sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı dikkatli bir şekilde yönetmek sizin için oldukça faydalı olacaktır.

3. Pişmanlık Duymuyorlar

Tıpkı hatalar gibi pişmanlıklar da insan yaşamının doğal unsurlarındandır. Zeki insanlar pişmanlıklarından ders alır ve yollarına devam ederler. 

4. Kendilerini Başkalarıyla Kıyaslamıyorlar

Kendimizi başkalarıyla kıyaslamak içerisinde bulunduğumuzun çağın en yaygın sorunlarından biridir. Zeki insanlar bunun kontrolünü sağlayabilirler. Çünkü özellikle sosyal medyada insanların hemen her şeyi çarpıtarak veya manipüle ederek gösterdiklerini biliyorlar. Bu nedenle zeki insanlar, kendilerini başka insanlarla kıyaslamanın kendilerine hiçbir fayda sağlamadığının farkındadırlar.

5. Mükemmel Olmaya Çalışmıyorlar

Zeki insanlar, mükemmel diye bir şeyin olmadığını biliyorlar. Bu bilgiyle birlikte mükemmel olmaya değil, mümkün olanın en iyisi olmaya odaklanırlar.

6. Ertelemiyorlar

Ertelemek, pek çok insanın yaşamında büyük sorunlara neden olmaktadır. Ancak erteleme alışkanlığı zeki insanlar için hiç de popüler değil. Zeki insanlar bir şeyleri ertelemek yerine, o an için ne yapmaları gerekiyorsa onu yaparlar.

7. Geçmişte yaşamıyorlar

Pek çok insan geçmişe özlemle yaşar. Bazı insanlar ise geçmişin güzel hatıralarını bugünde ararken, geleceğini tehlikeye atıyorlar. Zeki insanların ortak özelliklerinden biri ise geçmişe takılıp kalmamalarıdır.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.