Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Mutlu Ülkeleri Açıklandı!

Dünyanın En Mutlu Ülkeleri Açıklandı!

2023 Dünya Mutluluk Raporu, dünyanın en mutlu ülkelerini ortaya çıkardı. Avrupa ülkelerinin mutluluk seviyelerini salgına rağmen büyük ölçüde koruduğu görülürken Türkiye, 150 ülke arasında son sıralarda yer alıyor.

Dünya Mutluluk Raporu'nun bu yılki sayısı paylaşıldı. 137 farklı ülkenin vatandaşlarıyla yapılan anketler ile oluşan liste, 3 yıllık ortalamayı baz alarak hazırlandı. Pandemi döneminin mutluluk üzerindeki etkisi ölçüldüğü listede üç yıllık ortalamanın alınmasına rağmen sıralamnına genel olarak değişmediği görüldü.

İskandinav ülkeleri zirveyi ele geçirirken, Orta Doğu, Asya ve Afrika ülkeleri ile arada kalan Türkiye listenin son sıralarında yer aldı. 

İşte Dünyanın En Mutlu ve En Mutsuz Ülkeleri:

Dünyanın en mutlu ülkeleri:

  1. Finlandiya
  2. Danimarka
  3. İzlanda
  4. İsrail
  5. Hollanda
  6. İsveç
  7. Norveç
  8. İsviçre
  9. Lüksemburg
  10. Yeni Zelanda

Dünyanın en mutsuz ülkeleri:

  1. Nijer
  2. Pakistan
  3. Gana
  4. Türkiye
  5. Namibya
  6. Burkina Faso
  7. Moritanya
  8. Senegal
  9. İran
  10. Fas

Mutluluk oranı, kişilerin son 3 yıldaki ortalama hayat değerlendirmelerine göre değerlendirildi. Hayat değerlendirmeleri, sosyal destek, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla, sağlıklı yaşam beklentisi, hayat seçimleri yapma özgürlüğü, cömertlik, distopya ve yolsuzluk algısı endeksi faktörleri ile temellendirildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.